Saltar al contingut Saltar a la navegació

Tipògraf en residència

Es tracta d’una proposta del Centre de Documentació de la Panera, en la qual es convida diferents tipògrafs a elaborar identitats tipogràfiques que acompanyin les diverses exposicions del Centre de Documentació i activitats, així com també les de l’espai miniPanera i les d'Educació i Programes Públics. L’objectiu principal és potenciar la relació entre la tipografia i les edicions, el tipògraf i l’artista i, en definitiva, la tipografia i l’art. La figura del tipògraf en residència treballa seguint la programació expositiva del Centre de Documentació durant tot un any. Entrarà en contacte amb els diferents artistes i les editorials que exposin al Centre. També es generaran activitats relacionades amb la tipografia, ja siguin tallers o presentacions.

SERGI DELGADO. 2020

És director d’art, dissenyador gràfic i il·lustrador, encara que destaca, sobretot, pel seu treball en tipografia i lettering (retolació normalitzada). Influenciat per l’art òptic (op art) i la psicodèlia, combina imatges, textures i gràfics animats amb la seva passió pel risc i l’experimentació.

Visita la seva web

02_LaPanera_Democracia_MiniPanera_Febrer2020.jpg

LAURA MESEGUER. 2019

Dissenyadora i docent especialitzada en el disseny editorial i en el disseny de lletres o caràcters a mida, des d’un monograma fins a un alfabet complet. Cerca i investiga solucions gràfiques originals per a cada lletra i és un dels referents professionals del sector gràfic.

Visita la seva web

laura.jpg

LA COMA STUDIO. 2018

Desenvolupen projectes d’identitat i editorial, donant sempre un paper principal al concepte, la simplicitat formal i la tipografia.  
Entenen el recurs tipogràfic com una eina vertebradora del discurs gràfic, i l’utilitzen tant a partir de l’experimentació física com de l’exploració de la seva pròpia morfologia. D’altra banda, apliquen la seva visió singular, artística i sensorial del disseny gràfic en la formalització dels seus projectes. 

Visita la seva web

tinta fresca.jpg

131.gd 2017

Un projecte entre Pau Llop i Esteve Padilla. Des de 2013 fan disseny gràfic i comunicació visual, amb una important presència de la tipografia com a element central. Formats al màster en tipografia avançada de l’Escola EINA i a la London Typography Summer School, desenvolupen tipografies personalitzades per a projectes, basant-se sempre en un concepte fort (formal, teòric, argumental…) que fa de fil conductor en el procés de disseny i formalització. 

Visita la seva web

arts.jpg