Saltar al contingut Saltar a la navegació

Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN)

dimarts 20 abril 2021

El Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN) és una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món, oberta a totes les disciplines de creació, recerca i estudi. Disposa d’equipaments residencials per a estades individuals i en grup, i de tallers on desenvolupar projectes. A més del servei de residència, el CAN també programa beques i intercanvis, cursos i seminaris, exposicions del seu fons d’art, espectacles i presentacions, i promou i edita publicacions pròpies.

El Centre d’Art i Natura és el lloc perfecte per a ordenar idees, llegir i poder saber el que es vol fer, escriure o pintar. Aïllat dalt de la muntanya, el resident no s’ha de preocupar per res més que no sigui poder realitzar allò que vol fer.

El CAN disposa, principalment, de dos espais diferents de residència: l’Estudi i l’annex de La Bastida. L’Estudi és l’antic apartament del mestre de quan a Farrera hi havia escola (es va tancar el 1964), rehabilitat el 1994. L’annex de La Bastida és l’únic espai de nova planta (edificat sobre les runes d’un antic paller). Excepcionalment, també es disposa de Casa Ramon, que és una antiga casa familiar que conserva l’estructura tradicional amb trebols de fusta. Els espais residencials estan equipats amb tot el parament que hom pot necessitar per a una estada agradable (cuina, bany, estris varis…).