Saltar al contingut Saltar a la navegació

Lo Pardal. Fundació Guillem Viladot

dimarts 20 abril 2021

Lo Pardal és la casa de la poesia visual. Ara, ple d’il·lusió i de desig, em sento feliç, no pas perquè els poders decisoris i les institucions hagin reconegut la meva feina, sinó perquè aquesta m’ha portat a un estat angèlic de creativitat: estar amb mi mateix amb els llenguatges que estimo: la paraula com una essencialitat de la nostra condició, i la imatge com un sistema de signes que depassen la pura alfabetització.

Guillem Viladot

 

L’any 1992, l’artista Guillem Viladot va fer adequar un antic edifici del centre d’Agramunt per tal de convertir-lo en Lo Pardal: la Casa de la Poesia Visual. A aquest primer espai se n’hi van sumar dos més que, molt de pressa, es van omplir de les seves creacions. 

Dos anys després de la mort de Guillem Viladot, es va constituir una fundació amb el seu nom, per tal de preservar, difondre i repensar el llegat cultural de l’artista agramuntí, i, també, per convertir els edificis de Lo Pardal en espais compromesos amb els llenguatges contemporanis i l’art del present. 

Avui, la Fundació Viladot combina projectes expositius en què l’artista d’Agramunt hi és present amb propostes de creadors contemporanis que aprofiten la sala d’exposicions temporals de Lo Pardal per a mostrar els seus projectes.