Saltar al contingut Saltar a la navegació

CrossingLines. Less

A les 19:30h

OUT.SIDE 2016 Noves músiques en espais nous En els últims anys, els centres d’art han complementat la seva activitat d’exhibició i producció amb propostes vinculades a llenguatges més experimentals, ja siguin de caràcter visual, sonor, literari o corporal. Diversos centres s’han compromès amb creadors i intèrprets del que anomenem «noves músiques» o «músiques contemporànies» per crear escenaris que en facin possible la visibilitat i l’expansió. Aquestes músiques són encara minoritàries en el nostre ecosistema cultural i el seu component experimental encaixa perfectament amb els objectius dels centres d’art, sensibles als nous llenguatges contemporanis. Arts Santa Mònica (Barcelona), el Centre d’Art Tecla Sala (l’Hospitalet) i el Centre d’Art la Panera (Lleida) s’han coordinat per crear el cicle OUT.SIDE, que, arreu del territori, promourà i visibilitzarà aquestes noves propostes sonores. El compositor Luis Codera Puzo, una de les figures més actives en el panorama de les músiques noves a Catalunya, serà l’encarregat de dirigir i organitzar la temporada de concerts. En l’edició OUT.SIDE 2016 el cicle presentarà dos dels grups més importants de l’actualitat de la nova creació musical a Catalunya, CrossingLines i Frames Percussion.



CROSSINGLINES Ensemble de noves músiques de Barcelona CrossingLines, grup format per alguns dels intèrprets de noves músiques més destacats de l’actualitat, i sota la direcció artística del compositor Luis Codera Puzo, s’ha establert com un dels principals exponents de música de nova creació a Catalunya, encarregant, estrenant, promocionant i enregistrant obres a la nova generació de creadors. La seva particular plantilla instrumental, la visió de la música dels nostres dies i l’exhaustiva preparació dels seus programes converteixen el grup en una de les propostes més renovadores del nostre país. CrossingLines ha participat en importants festivals europeus, com ara el Festival de Música Contemporània de Huddersfield, el Sound of Stockholm, Mixtur, ME_MMIX, INTERVAL o el Sampler Sèries de l’Auditori de Barcelona. Els seus propers projectes inclouen una col·laboració amb el CNDM de Madrid; una gira per França, Dinamarca i Austràlia, i una col·laboració amb el grup Neue Vocalsolisten Stuttgart. L’ensemble, que ha publicat sota els segells discogràfics Col legno i Neu Records, és grup resident de l’Escola Superior de Música de Catalunya, i ha disposat per dos anys consecutius dels ajuts de la Fundació Ernst von Siemens per a la música.

PRESENTACIÓ DEL CONCERT: LESS CENTRE D’ART LA PANERA, 16 DE MARÇ, 19.30 h Grup: CrossingLines Laia Bobi Frutos: flauta Víctor de la Rosa: clarinets Feliu Ribera: percussió Paula Piñero: percussió Luis Codera Puzo: sintetitzadors i moderació Less (traduït com «menys») és un concert molt particular en què peces musicals de regions, moments i estètiques completament diferents troben cabuda en un mateix programa gràcies a un denominador comú: la idea d’un material mínim, d’un discurs en què els canvis es troben extremadament dosificats i en què la idea d’una temporalitat quasi estàtica hi és present. El concert del grup CrossingLines pretén presentar una experiència única, en què totes les peces són interpretades sense interrupció, unides per improvisacions amb sintetitzadors modulars. Less no presenta una successió de peces musicals, sinó un estat, una situació de percepció quasi meditativa que convida l’oient a un viatge sonor molt especial. En el concert hi haurà una breu sessió d’introducció, en què el director artístic del grup farà una petita explicació al voltant del repertori del concert, amb exemples musicals en viu.