Saltar al contingut Saltar a la navegació

Derives Urbanes. Taller a càrrec de l’artista Francesc Ruiz

Hora: De 10.30 a 13.30 h

La presentació del taller tindrà lloc al Centre d’Art la Panera, i la resta de les sessions del taller tindran lloc en diferents punts de la ciutat de Lleida.


El projecte Derives urbanes té la finalitat de donar la possibilitat a col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual de participar de l’art i la creació contemporanis. El projecte es desenvoluparà amb dos grups de nou persones amb discapacitat, provinents de l’entitat Sant Joan de Déu d’Almacelles. La idea és que aquests dos grups presentin nivells de discapacitats diferents per valorar i definir la tasca que l’art contemporani pot fer per desenvolupar les seves capacitats i habilitats.


L’artista encarregat de dirigir el projecte serà Francesc Ruiz, autor d’obres que presenten un fort arrelament en el context social on es mostren, gràcies a la feina de rastrejador urbà que sempre practica en el seu treball. El projecte constarà de tres parts diferenciades. Per començar, cada participant es farà un autoretrat i crearà un personatge basat en si mateix, però sobre el qual podran projectar altres aspectes de la seva personalitat. Un cop creats els personatges, es farà una descoberta i l’exploració de la ciutat, visitant-ne bars, establiments comercials, espais culturals, etc. A partir de la història personal que cada participant ha creat se’n farà una altra de col·lectiva en la qual apareixeran reflectides totes les anteriors. Amb tot aquest material es crearà un fotocòmic en què es reflectirà la vida de la ciutat i la interacció que els participants hi han tingut.


Aquest taller es possible gràcies a l’ajut otorgat per l’Obra Social ”la Caixa” amb un total de 15.000 euros. El projecte forma part de la convocatòria d’Ajuts a Activitats Culturals d’Impacte Social


Des de la seva posada en marxa el 2008, els projectes de la convocatòria d’Ajuts a Activitats Culturals d’Impacte Social se centren a contribuir al desenvolupament d’iniciatives culturals amb rerefons social.

derives1

Fitxers