Saltar al contingut Saltar a la navegació

DIS. Agnès Pe

Agnès Pe treballa sobre la base del so dels materials, els conceptes i projectes que ella mateixa genera. La seva pràctica artística va més enllà dels límits que proporciona qualsevol gènere o teoria sempre sota una actitud aclaparadora i una visió de l’excés: tot o res, i mitjançant els paràmetres de l’apropiació, el radical listening, l’aspecte digital i la plunderphonia. En els seus processos de treball explora noves formes de relació amb els elements que recompon i intenta desvirtuar o alterar els codis normalitzats, a partir de transformar la manera perceptiva de la vida quotidiana, en un intent de subvertir el consens general sobre la «realitat» a través de la ruptura i recontextualització dels codis formals.

Actua sota una premissa antropològica i considera una gran influència la seva educació en els espais i tradicions rurals, així com les estètiques que es generen en els marges de l’establishment, ja siguin aquestes en línia (online) o fora de línia (offline), entenent aquestes societats com a organitzadors de comunitats. Li interessen els referents culturals extrems, sigui quina sigui la seva etiqueta i referència, i l’aprenentatge i els recursos de les investigacions autodidactes i pluridisciplinàries amb la finalitat d’evidenciar dispositius.

Llicenciada en comunicació audiovisual (UPV, València) i especialitzada en cinema, ràdio i televisió, va cursar el Màster de Comunicació Social (UPF, Barcelona), en el qual es va especialitzar en media psychology i mitjans digitals. La seva constant recerca acadèmica i no acadèmica l’ha portat a residir en ciutats com València, Bilbao, Mèxic DF, Barcelona, Madrid o Buenos Aires. Ha realitzat concerts a Tabakalera (Sant Sebastià), MACBA (Barcelona), CA2M (Móstoles, Madrid), Larraskito (Bilbao) o Centre Azkuna (Bilbao), i ha editat discos en discogràfiques digitals (netlabels) i segells internacionals. Una constant investigació autodidacta en musicologia l’ha portat a celebrar nombroses sessions d’audicions i concerts en diverses ciutats, i a participar de manera assídua en el festival de música estranya Zarata Fest (Bilbao).

Quant a la faceta cinematogràfica, cal destacar la ficció documentada TORRE (2012), exhibida en diferents festivals i programes de cinema experimental: Cinema per Venir (València), Fisuras Fílmicas (Múrcia) o Pantalla Fantasma (Bilbao). El 2017 se li va atorgar la beca de residència i intercanvi d’El Ranchito-Argentina (Matadero Madrid - AECID) per No matéis a Juang Fu, un projecte de recerca en basars de productes xinesos. Actualment, condueix l’espai radiofònic Mitt paté a Radio On (Berlín).

Fitxers