Saltar al contingut Saltar a la navegació

DIS. Joan Pallé

Joan Pallé fa servir tot tipus de recursos en els quals el text i la imatge sempre són presents, siguin vídeos, pintures, instal·lacions, dissenys, fotografies o acció. Els seus treballs tenen una gran càrrega cultural que en ocasions deriva cap a una certa violència simbòlica. Alguns dels temes de què tracta són la visió postmoderna de la comunicació de massa, el subjecte neoliberal, la societat de l’espectacle, l’anàlisi sobre la construcció de la imatge i l’imaginari del que és inadequat. La seva producció està molt influïda per estètiques de subjectivitat subversiva, com ara el punk, el grafit o el moviment rave.

Per a aquesta primera entrega, en el marc de l’Arxiu Javelina que acull el suplement cultural DiS del diari Segre, Pallé presenta una sèrie d’intervencions a l’espai públic que han estat realitzades intentant escapar dels codis visuals imperants, tals com publicitat, grafit i propaganda política. Les imatges no venen res, no proposen res ni fan apologia de res. Així, aquestes imatges se situen en uns llimbs de significat, i habiten un interstici semiològic que es resisteix a ser comprès. A diferència del que passa amb la resta d’estímuls visuals que estem acostumats a rebre, l’espectador no rep un missatge clar, més aviat al contrari.

Joan Pallé ha estat artista resident de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats dins del programa SAC-FIC de Sant Andreu Contemporani durant el 2017, guanyador el 2018 de la residència artística de Can Farrera del Centre d’Art la Panera i seleccionat a Baumman Lab, a Terrassa, on va realitzar una exposició individual, i a la Sala d’Art Jove de la Generalitat en col·laboració amb el MACBA. També ha realitzat una exposició individual a l’IEI de Lleida, resultat d’haver sigut guanyador de la Biennal Larva 2017.

Fitxers