Saltar al contingut Saltar a la navegació

DIS. Yannick Sánchez

La pràctica artística de Yannick Sánchez és el resultat d’una actitud davant la vida en què l’objectiu principal és la reivindicació de l’oci, el lleure més autèntic.

D’aquesta manera, el que es proposa són alternatives a una vida que estigmatitza el mandrós, ja sigui perquè l’entén com l’única via cap a l’èxit personal, perquè l’ociositat produeix felicitat o senzillament perquè és la millor eina contra un sistema que oprimeix. A partir d’aquestes premisses, Sánchez traça paràboles entre diferents llenguatges mitjançant allò absurd, kitsch, la broma fàcil, l’ocurrència, de la mateixa manera que treballa des de diferents registres i gèneres com el literari, l’audiovisual o l’objectual.

Cosas que hacer antes de morir, o para vivir tranquilo, o para morir tranquilo, o para… hacer cosas, simplemente és un projecte artístic que es presenta a manera de bucket list, que ve a significar una cosa semblant a una llista de coses pendents, o fins i tot, en un àmbit més vital, una llista de coses a fer abans de morir.

Aquesta llista la componen 25 objectius que són, suposadament, quelcom interessant, i concebuts per desenvolupar-se durant allò que en la nostra cultura occidental es coneix com a temps d’oci, o allò que realitzem en el nostre temps lliure. Sempre des del joc, la ironia, la paròdia mordaç, s’assemblen salvant les distàncies a l’atzar, els jocs, l’humor i el to burleta que desprenia el gran Joan Brossa.

Fitxers