Saltar al contingut Saltar a la navegació

El jardí de les delícies

L’objectiu del projecte era fomentar la participació de les persones amb trastorns mentals en la construcció activa de la ciutat mitjançant activitats artístiques properes, que van generar espais de convivència plurals, és a dir, que van incorporar les diversitats funcionals, transgeneracionals, transculturals o de gènere. El procés de treball i la metodologia van constar de sessions de treball preparatòries tant a les unitats de psiquiatria de Sant Joan de Déu com a la Panera. La temàtica escollida per a la carrossa va ser l’hort i els productes sostenibles i ecològics. Partint d’aquesta defensa d’una alimentació sana i de proximitat, es va construir la carrossa per a la desfilada del dia 28 de febrer, durant la Festa de l’Aigua que es va dur a terme a la ciutat d’Almacelles. 

El Jardí de les Delícies ens ha permès treballar des de la inclusió i realitzar un projecte comunitari, en el qual s’han implicat diversos agents que han partit de l’art per construir una societat més integradora. Ha estat una experiència enriquidora, que un dels usuaris participants descriu de la següent manera: 
El projecte em va sorprendre i, alhora, dubtava que el resultat pogués ser l’esperat. Quan vaig veure el resultat em va sorprendre l’obra d’art que vam fer, igual que les disfresses. Amb tot això vull dir que ara em veig capaç de tornar a fer una obra com aquesta. Participar en aquesta obra m’ha fet sentir bé, m’alegra haver-hi pogut participar. En finalitzar em vaig sentir orgullós d’allò que havíem fet.