Saltar al contingut Saltar a la navegació

EMBARRAT. Visita a Tàrrega amb Matins a La Panera

Amb la participació de Maria Capell, tècnica de programació de Fira Tàrrega, i Jesús Vilamajó, director del Festival Embarrat.
Ens complau invitar-vos a participar a aquesta activitat en el marc del curs «Matins a la Panera», però oberta a tothom que s’hi vulgui afegir, en la qual, de la mà de dos dels seus gestors, ens endinsarem a Fira Tàrrega i al Festival Embarrat.
Fira Tàrrega, creada el 1981 per Eugeni Nadal i Joan Font, actualment és el mercat internacional de les arts escèniques més important i amb més trajectòria de l’Estat espanyol i un dels més rellevants d’Europa. Té lloc cada any el segon cap de setmana del mes de setembre a la ciutat urgellenca de Tàrrega.
Avui, la Fira és un aparador de l’actualitat escènica, amb interès especial en les arts de carrer, en els espectacles visuals i els no convencionals. En tant que punt de trobada i de debat de referència internacional, el seu objectiu principal és la potenciació del mercat de les arts escèniques, i obre la porta a la internacionalització de les companyies catalanes. Altres objectius més específics són la promoció de la creació entre artistes emergents, l’impuls de la formació —centrada en la creació artística i la gestió de la cultura— i la creació d’aliances estratègiques per desenvolupar circuits o produccions transnacionals d’arts de carrer.

El Festival Embarrat és un festival interdisciplinari i transversal, i l’aparador de la creació artística contemporània més emergent, que es planteja com un espai de pensament —obert a tots els públics— que reflexiona entorn de la complexitat del món on ens ha tocat viure. L’Embarrat va ser creat per Jesús Vilamajó i Natàlia Lloreta, l’any 2014, a les instal·lacions del Museu Trepat.
Les temàtiques que s’han tractat en les diferents edicions de l’Embarrat són: «El capital» (2014), «L’alienació» (2015), «En desús» (2016), «As slow as possible» (2017), «El silenci» (2018), «El progrés» (2019), amb el comissariat de Jesús Vilamajó, Glòria Picazo, Alexandra Laudo, Cèlia del Diego, Frederic Montornés, Jordi Antas, entre d’altres.

L’edició actual, «Un món fràgil. De la resiliència a la resistència», ha estat comissariada per Jordi Antas i Jesús Vilamajó, i hi participen els artistes següents: EULÀLIA ROVIRA, HELENA VINENT + RICARDO PÉREZ-HITA, LAIA ESTRUCH MATA, MARC LARRÉ, MARCO NORIS, MARIA MONSENY I TRIQUELL.