Saltar al contingut Saltar a la navegació

FRANCESC TOSQUELLES O EL DRET A DESBARRAR.

18.30 h

FRANCESC TOSQUELLES O EL DRET A DESBARRAR. INNOVACIÓ EN SALUT MENTAL I LA SEVA INFLUÈNCIA EN LA INCLUSIÓ SOCIAL.

Taula de debat amb: 

- Modest Corbella. Psicòleg i deixeble de Francesc Tosquelles

- Pau Moragas. Responsable de producció de L'Olivera

 

El terme desbarrar, en francès déconner, és present en textos i documentals de i sobre Francesc Tosquelles. Joana Masó, comissària de l’exposició i autora de l’assaig “Tosquelles. Curar les institucions”,  en parla, fins i tot, com una tècnica terapèutica. En català i en castellà és un terme molt expressiu i a les terres de Ponent encara s'utilitza molt.

En aquesta taula de debat es presentarà la tasca en l’àmbit de l’agricultura social que des de fa temps du a terme la Cooperativa L’Olivera (El Projecte - L'Olivera), vinculant la seva trajectòria a la visió de Tosquelles sobre el treball com a teràpia. A banda, també es presentarà la iniciativa de la Fundació L’Olivera, que entre els anys 2010 i 2020 va col·laborar amb l’Association Saint-Camille, d’inclusió social de persones amb malaltia mental a Benín (Àfrica), i que a Catalunya rep el suport també de l’Associació Aïma.

 

Aquesta activitat s’emmarca en l’exposició “Mireia Sallarès. Tenir una història, tenir una responsabilitat”, l’autora farà una introducció al projecte.