Saltar al contingut Saltar a la navegació

I cicle d’art i educació. Conferència “Un món rera les paraules” a càrrec d’Eulàlia Bosch, autora de l’obra Educació i vida quotidiana.

Aquesta conferència a càrrec d’Eulàlia Bosch, professora de Filosofia, Directora de l’Institut de Recerca per l’Ensenyament de Filosofia i cap del Servei Educatiu del MACBA entre 1984 i 1994, a més de tenir dos publicacions a la seva trajectòria professional El plaer de mirar (1998) i Educació i vida quotidiana (2003), es troba dintre del programa d’activitats paral·leles que el Centre d’Art la Panera realitza amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani a la societat i esdevenir un punt d’encontre per a la reflexió al voltant de la creació artística i pensament més actuals.

El contingut de la conferència, adreçada a aquelles persones
interessades vers el món de l’art, tractarà allò que envolta l’educació a l’àmbit artístic, així com la creació d’estratègies i recursos per ensenyar i interpretar els continguts d’una obra d’art; a través de la presentació del seu darrer llibre Educació i vida quotidiana (2003); del qual us oferim a continuació un breu fragment:

“... Les idees mai no vénen clares i diàfanes en el moment precís. Sovint voletegen sense ordre ni concert en l’ambient fins que un atzar qualsevol, una pregunta, una sospita, un suggeriment en la pàgina d’un diari o el to d’una veu desconeguda, les atreu i les precipita les unes contra les altres produint en el seu entrexocar uns instants de llum. És aleshores quan velles qüestions retornen a primer terme i fem avançar en poc segons allò que feia dies i mesos que se’ns resistia. És
aleshores quan constatem una vegada més aquella veritat que s’ha fet ja patrimoni col·lectiu: cal que la inspiració ens pesqui treballant...”

Eulàlia Bosch, Educació i vida quotidiana; Eumo Editorial: Vic 2003.