Saltar al contingut Saltar a la navegació

IV Cicle d’Art i Educació

Ens complau informar-lo i convidar-lo, el proper 28 de febrer a les 18.30 h, a la presentació dels serveis educatius del Museo Oteiza, a càrrec d’Aitziber Urtasun, sessió amb la qual s’iniciarà el IV Cicle d’Art i Educació.

El Cicle d’Art i Educació, activitat trimestral iniciada l’any 2003, està format per tres ponències distribuïdes durant els nou mesos del calendari escolar,  fruit de l’interès que el col·lectiu docent, mestres i professors de tots els nivells formatius, tenia a rebre sessions formatives relacionades amb la pedagogia i l’art contemporani per tal de facilitar-ne la introducció en l’actual currículum acadèmic.

Aquestes trobades s’han convertit en una presentació d’algunes de les estratègies i actuacions que es duen a terme en les diferents institucions museístiques del país, així com també en un espai de reflexió sobre l’educació artística, i han esdevingut un fructífer punt de trobada entre l’escola i el Centre d’Art la Panera.

En aquesta sessió es presentarà la creació del Departament de Didàctica del Museu Oteiza, des del seu naixement el maig del 2003 fins a l’actualitat, i s’analitzaran les barreres que el Museu ha hagut d’anar superant per poder acostar la col·lecció al públic.

Aitziber Urtasun, llicenciada en Història de l’Art i màster en Art Contemporani per la Universitat del País Basc, és la responsable de l’Àrea de Didàctica i Activitats del Museu Oteiza. Ha treballat en el Departament d’Educació del Museu de Belles Arts de Bilbao i en el Departament d’Educació del Museu Guggenheim Bilbao en els seus diversos programes educatius. A més, també hi ha coordinat durant tres anys el programa Learning Through Art en el qual es treballa amb artistes locals en actiu i centres escolars del País Basc. Des del maig del 2003 dirigeix el Departament de Didàctica del Museu Oteiza. La seva tasca comprèn diferents sectors: formació de guies i educadors, preparació de material educatiu per a educadors i centres escolars, disseny i realització de tallers artístics per a nens i adults i assistència en la coordinació de les exposicions temporals del Museu.

El Museu posseeix una impressionant col·lecció d’escultura –més de 2000 peces– i d’obra en paper –unes 900 peces–, així com un important llegat documental que possibilita la investigació de les múltiples facetes de l’artista basc.

Per últim, cal recordar que el 2008 és un any d’especial importància per al Museu ja que se celebra el centenari del naixement d’Oteiza (Orio, 1908 – Sant Sebastià, 2003) i serà, per tant, un període de celebracions amb diferents activitats com un congrés internacional, la revisió del Laboratori de Guixos, noves publicacions i cursos de formació.