Saltar al contingut Saltar a la navegació

Matins a la Panera. Aproximació temàtica a la videocreació. Art contemporani dels segles XX i XXI

Octubre 2015- Juny 2016

El Centre d’Art la Panera, amb la col•laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, organitza la sisena edició del curs Matins a la Panera: aproximació a l’art contemporani, emmarcat en la programació de la Universitat Popular de Lleida.

S’hi ofereixen sessions per tal d’introduir en un públic no especialitzat alguns dels noms més representatius de l’art contemporani dels segles XX i XXI des de la videocreació, on veurem la importància del llenguatge audiovisual en la nostra cultura visual, on cinema, la publicitat i art contemporani, es retroalimenten.

La importància del llenguatge audiovisual

Durada del curs: 15 hores. 
Preu: gratuït + 3 euros de la matrícula de la Universitat Popular.
Dates: 6 d’octubre, 3 de novembre, 1 de desembre, 15 de desembre, 12 de gener, 2 de febrer, 5 d’abril, 3 de maig, 31 de maig i 7 de juny.
Horari: dimarts, de 10.00 a 11.30 h.
Places limitades (25 places, per ordre d’inscripció).
Lloc de realització: Centre d’Art la Panera, planta 1.
Impartit per: Antoni Jové (coordinador de la Panera) i Roser Sanjuan (Servei Educatiu de la Panera).



PROGRAMA

1a sessió – Introducció al videoart i la videoinstal•lació.
 

2a sessió – Història de la videocreació. Fluxus. Wolf Vostell i Nam June Paik.


3a sessió – La performance i el videoart. Anys setanta. Marina Abramovic. 
 

4a sessió – El minimalisme i el videoart. Richard Serra i Dan Graham.
   

5a sessió – L’art conceptual i el videoart. Bruce Nauman.


6a sessió – La videocreació avui. Matthew Barney, Bill Viola, Tony Oursler, Eija-Liisa Ahtila, Martin Creed i Jane & Louise Wilson.
 

7a sessió – La videocreació a Espanya.Eugènia Balcells, Antoni Muntadas, Francesc Torres, Sergio Prego, Pilar Albarracín.


8a sessió – La videocreació a Espanya. Col•lecció d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Lleida. Antoni Abad, Jordi Colomer, Francisco Ruiz de Infante i Txuspo Poyo.
 

9a sessió – La videocreació a Espanya. Col•lecció d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Lleida. Alicia Framis, La Ribot,  Cabello/Carceller i Marina Núnez.
 

10a sessió – La videocreació a Espanya a través de la Col•lecció d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Lleida. Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Valeriano López i Francisco Ruiz de Infante.