Saltar al contingut Saltar a la navegació

Mirall Numèric

Del 26 de gener al 15 d’abril de 2012.
espai miniPanera
Dissabtes a les 12:00 i a les 18:00


Els nombres són molt importants per entendre millor el nostre món. En aquesta activitat us volem explicar que hi ha una forma més entenedora de comptar, mesurar o pesar. Per conèixer quines funcions tenen els nombres, el primer pas és saber visualitzar les xifres i relacionar-les amb allò pròxim al nostre dia a dia.

Alguna vegada heu pensat quants dies té un any? Un any és el temps que passa des que comença el curs fins al principi del curs següent, o el temps que hi ha entre el vostre aniversari i el següent. Tot aquest temps és 365 dies. Però, quant és això?

A la miniPanera ho comptem d’una forma molt visual. Agafem un calendari amb 365 dies i el convertim en boles de paper; n’obtenim 365 boles. Les organitzem en cinc papereres: posem 73 boles de paper en cada una. Així, comptem un any i, a la vegada, ens imaginen quin volum, espai o quantitat és aquesta data tan difícil d’entendre. Sabríeu calcular quantes papereres corresponen als vostres anys? I ara, us les podeu imaginar?

Oi que és més divertit i s’entén millor, d’aquesta forma? Per això us proposem que participeu en l’activitat Mirall numèric. Segur que us agradaria saber quantes boles de paper corresponen als vostres anys, o quants bolígrafs Bic necessiteu per mesurar-vos… I des del joc aprendrem que importants són els nombres en la nostra vida diària.Cal reservar l’activitat a educaciolapanera@paeria.es o per telèfon 973 26 21 85


Mirall Numèric