Saltar al contingut Saltar a la navegació

TALLER MOBILIARI NÒMADA. DISSENY I CONSTRUCCIÓ COL·LECTIVA DE MOBILIARI

De les 9.00 a les 13.00 h

LA SALETA DE LA PANERA
C. de la Panera, 7
Equipament social


La Saleta de la Panera neix de l’aliança d’un servei d’atenció a necessitats bàsiques (Menjador Social) amb una escola d’art (Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol) i un centre d’art contemporani (Centre d’Art la Panera).

L’objectiu d’aquest projecte és desestigmatitzar el Menjador Social a través de diferents actuacions artístiques i, a la vegada, realitzar tallers d’artista que apoderin els usuaris dels serveis municipals d’atenció a les necessitats bàsiques (allotjament, menjador social, habitatges d’inclusió…)  i capacitin alumnes de l’Escola.

Després de la inauguració, el 15 de gener, amb l’exposició «Desvelant migrants», d’Edgar dos Santos, que es podrà veure fins al 28 de febrer, La Saleta continua la seva activitat amb l’organització d’un taller amb el col·lectiu Makea tu Vida.

El taller es proposa com una primera fase del projecte d’equipament d’habitatges d’acollida i nou projecte housing first de l’Ajuntament de Lleida, centrat en el disseny i la construcció col·lectiva dels prototips funcionals de mobiliari, per a la seva rèplica en fases posteriors del projecte.

Treballant amb metodologies de disseny obert, es desenvoluparà tot el sistema de mobiliari per convertir els habitatges en uns hàbitats confortables i acollidors per a aquells qui els habitin temporalment.

Es manipularan els materials, se n’aprofitaran les propietats físiques, es jugarà amb les seves característiques formals, i s’aplicaran diverses tècniques de transformació per crear els nostres propis espais de relació i descans.

METODOLOGIA
L’activitat es realitzarà en format de taller intensiu, treballant de manera individual i grupal, per crear, desenvolupar i comunicar projectes de disseny a partir de la reutilització de materials descartats, de manera innovadora, creativa i eficaç.

PARTICIPANTS
El grup de treball del taller estarà compost per usuaris de l’Alberg Municipal i alumnes de disseny d’interiors de l’Escola d’Art Municipal. El taller estarà dirigit per dos membres del col·lectiu Makea Tu Vida.

MATÈRIA PRIMERA
Com a matèria primera del taller s’utilitzaran principalment materials de residu de recursos municipals.