Saltar al contingut Saltar a la navegació

WILLIAM LUKE VALERIO. DOBLE CONFINAMENT CONCERT

Concert en el marc de la mostra «ONA», de Sergio Prego, al Centre d’Art la Panera, amb la col·laboració del festival Eufònic.
Es podrà seguir a través de les xarxes de @LaPaneraLleida

A les 20.30 h

WILLIAM LUKE VALERIO. 
Dels membres de Purkinje, un dels pilars de la plataforma Formes Diverses de Vida i Veïns, del segell Boira, el projecte en solitari de Rafel Balada parteix de les veus degradades, les veus d’ultra tomba i els field recordings combinats amb un ús simple de la guitarra per brindar una mirada íntima al regne de l’absurd, passejant-se per la vora de l’abisme apocalíptic. Una catedral de so captivadora que fluctua entre l’ambientació i el soroll amb una llibertat compositiva que el relaciona amb guitarristes experimentals com Jim O’Rourke. Alteracions harmòniques en composicions d’enrarida bellesa. 

DOBLE CONFINAMENT
La referència de la instal·lació específica que Sergio Prego ha construït per al Centre d’Art la Panera ve de la imatge de l’acció Skyscraper Skin, realitzada el 1980 pel col·lectiu d’artistes xicans Asco, actiu a Los Angeles entre 1972 i 1987. En aquesta, es veuen dues persones estirant una banda de plàstic transparent enmig d’un creuament de carrers buit entre gratacels. La fotografia correspon a una sèrie d’accions que el col·lectiu va dur a terme entorn del canvi de dècada, prenent el centre de la ciutat buidada com a teló de fons, sobre el qual van representar la distòpia urbana de gentrificació i arquitectura vertical que s’hi estava vivint. El plàstic, inflat i corbat per la resistència de l’aire al gest d’estirar, semblava haver caigut de l’edifici que s’eleva darrere, com si es tractés d’una muda de serp. Si ens hi fixem bé, observarem que les dues figures de la fotografia duen mascareta, com si es protegissin de la toxicitat del material que manipulen o de l’aire que respiren en aquell ambient. Potser aquella pell plàstica sigui més aviat un profilàctic enfront de la brutalitat de què parlen els membres del col·lectiu, que redueix la vida de certes persones a residus, una materialitat de la qual participa el mateix plàstic fet servir.
 

A causa de les mesures de seguretat davant de la COVID-19:

Cal inscripció prèvia, places molt limitades.

L’ús de mascareta és obligatori.

El públic gaudirà del concert distribuït en cadires.

Es recomana arribar a la sala amb antelació per garantir un accés esglaonat.

La sala obrirà 30 minuts abans del passi.

Es posarà a disposició del públic gel hidroalcohòlic.

Es recomana distància física sempre que sigui possible.

Fitxers