Saltar al contingut Saltar a la navegació

Carlos Garaicoa. Fi de silenci

Els tapissos de Carlos Garaicoa representen algunes de les firmes d’antics comerços de l’Havana amb noms evocadors, com La lucha, Pensamiento, Sin rival o Reina. Textos que poden llegir-se habitualment als terres d’aquesta ciutat i sobre els quals Carlos Garaicoa (l’Havana, 1967) intervé alterant-ne el significat original per altres com La lucha es de todos o Reina destruye o redime.
Aquesta instal·lació de tapissos es troba acompanyada de dos vídeos que mostren les inscripcions originals dels antics comerços, ubicades als terres de la ciutat, de manera que podem visualitzar els textos tal com es mostraven en el seu context orginal.
Fi de Silenci forma part d’una sèrie de treballs que Garaicoa va començar el 2006 amb la intervenció sobre fotografies de rètols i terres havans i que ara culmina amb la creació d’aquest lloc encatifat. Aquest diàleg amb l’espai urbà i l’arquitectura és una constant en el treball de Carlos Garaicoa, l’obra del qual crea analogies sobre aquestes estructures físiques i certs models d’organització social. A través de la deconstrucció d’aquests contextos vivencials en objectes, dibuixos, fotografies o vídeos, Garaicoa ens proposa noves lectures de la ciutat, dels seus modes de govern i d’un possible canvi social.

Exposició coproduïda entre el Centre d’Art la Panera i Matadero Madrid.

Matadero Madrid del 25 de setembre al 7 de novembre de 2010.

Fitxers