Saltar al contingut Saltar a la navegació

Ediciones Originales. 77Magazine: històries veritables

A cura d'Anna Roigé

77 Magazine és un múltiple de fotografia d’Ediciones Originales. Aquest projecte prové de la idea de l’arxiu fotogràfic, de la producció «lateral» d’imatges, que gairebé tots els creadors del camp que sigui fan servir com a estudi preliminar d’una obra. 77 Magazine posa l’accent precisament en aquests preliminars, que són els que alimenten aquesta col·lecció de fotografies sui generis.

Cada any editem sis números monogràfics, cada un dels quals dedicat a un autor. Cada número de la revista es compon de cinc imatges independents, sense enquadernar, plegades i presentades dins d’una carpeta.

Al Centre de Documentació de la Panera presentem els números de 77 Magazine publicats el 2021.

«77 Magazine. Històries veritables»

En el títol de l’exposició fem referència al film True stories (Històries veritables), de David Byrne, de 1986, una pel·lícula composta de fragments enllaçats que comparteixen el fet d’estar basats en esdeveniments reals.

Els autors de 77 Magazine (2021) (Manel Armengol, Ahlam Shibli, Francesco Careri, AA Bronson i Matthias Herrmann, Vera Chaves Barcellos, Elo Vega i Rogelio López Cuenca) parteixen d’aquest pòsit de realitat en la creació de les seves imatges, i es vinculen amb l’estricta producció fotogràfica des de perspectives tan diverses com el fotoperiodisme, en el cas de Manel Armengol, o la idea de l’estètica implícita en relació amb el treball de Vera Chaves. Ahlam Shibli fa de comissària quan proposa, per a 77 Magazine, Aref Massalha, Mohammed Harb i Monther Jawabreh, tres dels participants en el projecte In memory of tomorrow, 2020-2021, de l’A. M. Qattan Foundation, a Ramal·lah, a Palestina. 

Les sis imatges de Francesco Careri formen part de la documentació d’accions dutes a terme a París, Roma i Berlín els anys noranta (juntament amb mapes, dibuixos i escrits del projecte), i van ser preses pel col·lectiu que, en la seva performance, es va desplaçar per algunes àrees d’aquestes ciutats. Careri amplia gestos i registres del camp de l’art —com el land art, el minimalisme i l’art relacional— a la reflexió cívica sobre l’arquitectura. Rogelio López Cuenca i Elo Vega treballen en una investigació sobre l’especulació a la costa del Sol, concretament a Nerja, de manera que la fotografia en aquest cas és un instrument d’estudi. Finalment, AA Bronson i Matthias Herrmann han seleccionat cinc imatges del procés de treball per a la seva obra The flasher.

Antonio Zuñiga

Identitat tipogràfica: Sabina Chipara

Disseny expositiu: Jordi Cots

Fitxers