Saltar al contingut Saltar a la navegació

Fernando Renes. El portátil

Fernando Renes arriba a l’animació d’una manera natural, d’acord amb el seu procés de treball i la seva manera d’entendre el dibuix. Sovint, els seus dibuixos ja contenen una animació en potència, i a la vegada les animacions deixen entreveure el procés de treball.
L’exposició que proposa per al Centre de Documentació de la Panera està dedicada exclusivament a una peça, El portátil, que consta d’un ordenador portàtil amb una animació on diu Anxiety (Ansietat). La peça és presentada com a animació i com un dibuix expandit (182 dibuixos) que revela els canvis lleus i subtils que converteixen en dinàmiques unes imatges estàtiques.
El neó amb la paraula Anxiety reverbera sobre un fons fosc i es projecta cap a nosaltres des de la pantalla d’un ordinador portàtil, aparell electrònic que en una analogia que planteja l’artista ha substituït les xemeneies que antigament ocupaven les nostres llars. La paraula s’encén i s’apaga seguint una cadència infinita ordenada per una mà que apareix i desapareix, com una espècie de Sísif que una vegada i una altra puja una muntanya amb la gran roca a collibè. Múltiples analogies que afecten la nostra existència contemporània, en què la informació ens arriba a doll a través d’aquestes pantalles informàtiques, de manera que estem «exposats a una nova obesitat, l’obesitat de la informació», segons especifica el mateix artista.

Fernando Renes (Covarrubias, Burgos, 1970) viu i treballa a Nova York.

Activitat programada en el marc de la Mosta Internacional de cinema d’animació de Catalunya, ANIMAC 11.

Fitxers