Saltar al contingut Saltar a la navegació

Grup de lectura sobre art contemporani. Rumiant * el que hem llegit

Aquest any el Grup de lectura ha arribat a la segona edició i, amb aquesta presentació al Centre de Documentació, volem fer pública i visible la nostra labor. Es tracta d’una activitat que va néixer amb la voluntat d’acostar a un públic al més ampli possible reflexions que han dut a terme diferents especialistes al voltant de la creació actual i la cultura contemporània. Els textos que hem escollit pertanyen a assaigs, catàlegs, antologies o monografies.
La dinàmica que s’ha instaurat des del primer dia ha estat el debat i la reflexió col·lectiva, combinada amb el descobriment i acostament individual que cadascun de nosaltres hem fet i fem de les lectures proposades.
Per a aquesta segona edició hem estructurat les sessions en dos blocs:
El primer (gener-març), sota el títol “Gènere, ciborgs i bogeria”, ha pres com a punt de partida l’exposició “Marina Núñez. Portes Obscures”, que s’endinsava en qüestions de gènere, les transformacions dels cossos a partir dels avenços tecnològics i les pors inherents al conjunt dels éssers humans.
El segon bloc (abril-juny), sota el títol “L’estatut de la imatge en les arts visuals”, prendrà com a punt de partida alguns dels treballs que es mostraran en les successives exposicions: 6a Biennal d’art Leandre Cristòfol, Intefície i El do de la vida.
Les sessions de debat estan conduïdes per Antoni Jové, historiador de l’art i coordinador d’exposicions de la Panera, i puntualment comptem amb sessions dirigides per artistes, crítics d’art o professors universitaris, com ara Marina Núñez (6 de febrer de 2008).

Integrants:
Roser Cambray / Àngels Culleré / Teresa Esparza / Imma Jové / Jaume Mor / Montserrat Pellisé / Gemma Rufach / Marta Sol / Brauli Teixidó

*rumiar: sotmetre (quelcom) detingudament, una vegada i una altra vegada, a la consideració de la ment. / remugar: fisiol. anim. mastegar els remugants per segona vegada els aliments, en el remugament.

grup lectura