Saltar al contingut Saltar a la navegació

HEY WE ARE

A cura d'Anna Roigé

Geometria, color i tipografia directes. Així podríem definir Hey, un estudi creatiu amb seu a Barcelona, des de 2007, amb Verónica Fuerte al capdavant. Treballa majoritàriament en projectes de disseny gràfic, il·lustració i tipografia, tenint en compte tots els processos del disseny i evolucionant i adaptant-se contínuament per cercar noves idees. 

Es comunica a través d’imatges directes, formes pures, colors vius, que ens recorden que la comunicació gràfica pot ser divertida, a més a més de complir la seva missió. Un llenguatge clar i directe expressat a través de diferents suports, ja siguin impresos, digitals o fins i tot artesanals.

Ha creat una identitat clarament recognoscible i original dins del disseny nacional, i fins i tot internacional. Sempre intentant donar un pas més enllà i no solament quedant-se en la «zona de confort», sinó trencant els límits creatius, creient en el poder de les imatges i en la seva capacitat de transformar les coses.

Els projectes secundaris són imprescindibles per a l’estudi, ja que els ajuden a pensar en el disseny, lliure de pressions comercials, els ajuden a trencar els límits creatius i a seguir creixent. El disseny és un llenguatge universal, i per evolucionar cal estar sempre despert i tenir moltes ganes d’aprendre, cosa que podrem veure en aquest repàs a la seva feina. HeyShop és l’aparador més significatiu de les iniciatives personals i les expressions gràfiques de Hey. Es tracta d’una botiga física, situada al barri del Raval, en la qual podrem trobar els seus dissenys i les seves il·lustracions geomètriques, acolorides, tipogràfiques, aplicats a pòsters, bosses, roba, llibres o quaderns, amb una aposta pel contacte directe, l’experiència visual i tàctil i, en definitiva, per les relacions humanes.

A la Panera els fem un espai des de les arts visuals, amb l’objectiu de no veure-ho d’una manera aïllada (només art o només disseny), sinó de remarcar més la relació entre ambdós àmbits, i així, amb «Hey we are», presentem un repàs als seus més de deu anys de trajectòria, en què podrem veure, a través dels seus treballs, una gran passió per l’estètica i una gran cura pels detalls, un estil directe i fresc. 

El seu referent ha estat sempre el Modernist Style dels anys seixanta i setanta, i els dissenyadors que admiren són d’aquella època, no solament pel seu treball, sinó també per la seva manera de pensar. Entre ells, es troba Paul Rand, que diu: «Design is so simple, that’s why it is so complicated» (‘El disseny és tan senzill, per això és tan complicat’). 

Des del Centre d’Art la Panera s’entén la creació en el seu sentit més ampli, no només pel que fa referència a les arts visuals, sinó que es vol treballar en espais intermedis, híbrids, en els quals conflueixin experiències i propostes que provenen d’altres camps de la creació contemporània. I és en aquest sentit que el disseny gràfic, i molt especialment l’àmbit de la tipografia, ofereixen un interès especial. Relacionar arts visuals i tipografia per treballar plegats és un camí poc explorat i que pot donar molt bons resultats en formulacions molt diverses, des de l’exposició fins a tota mena de projectes col·laboratius.

Fitxers