Saltar al contingut Saltar a la navegació

Interfície

En titular aquesta exposició amb el nom “Interfície”, hem volgut veure, en la plataforma de pensament que és l’exposició, el mitjà interficial que ha fet possible l’encontre entre dues col·leccions. Així, tenim una selecció de cinc obres cabdals de la col·lecció d’art contemporani reunida per la Fundació Sorigué de Lleida durant els darrers anys, i una selecció d’obres provinents de la Col·lecció d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Lleida, consolidada a partir de cinc edicions de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol.
El diàleg establert entre les obres ens permet de reflexionar sobre dos aspectes que tot sovint apareixen en la creació contemporània: d’una banda, la construcció de la identitat, la qual cosa ens porta a observar el món des de l’òptica de la individualitat, i de l’altra, la relació del jo amb els altres, cosa que ens situa en el terreny del que és social. Ambdues posicions es ramifiquen de tal manera que irremeiablement coincideixen en molts aspectes. Així, tant en un cas com en l’altre, podem parlar d’incerteses, obsessions, desencisos, pors i plaers, diàlegs i aïllaments, conflictes i harmonies, etc.
Tot plegat fa que l’exposició esdevingui una interfície, una cruïlla travessada pels ponts conceptuals que es van traçant entre les obres i que fan possible, com deia Heidegger, que les ribes –és a dir, les obres– emergeixin com a tals tan sols quan els ponts creuen els corrents.

Antoni Abad -Txomin Badiola – Juan Pablo Ballester – David Bestué/Marc Vives - Patrícia Dauder -Alicia Framis – Gary Hill - William Kentridge - Abigail Lazkoz – Juan Muñoz - Alberto Peral – Fernando Renes – Miguel Angel Ríos – MP & MP Rosado - Francesc Ruiz - Francisco Ruiz de Infante – Pierrik Sorin - Eulàlia Valldosera

Fitxers