Saltar al contingut Saltar a la navegació

JINGLE. UN FIL DE VIDA MUSICAL

Laia Estruch

Jingle. Un fil de vida musical és una proposta educativa i performàtica de Laia Estruch, basada en la invitació a produir, assajar i presentar en públic una peça de so publicitària que ens representi i ens doni a conèixer als altres a través de la nostra veu.

Aquesta proposta educativa pren com a punt de partida la seva primera obra, Jingle, un projecte basat en una sèrie de performances i una publicació en forma d’àlbum musical, concebut el 2011 per a La Capella, en el marc de la convocatòria de BCN Producció 2011. El projecte es movia entorn del gest de donar-se a conèixer com a artista a la ciutat de Barcelona. En el seu Jingle, Estruch interpretava variacions al voltant d’una cançoneta publicitària inspirada en aquest ritual de pas. L’artista emprava una melodia com a declaració d’intencions, una melodia que li rondava pel cap des de feia anys, en la qual inseria una lletra —que bàsicament exposava contingut informatiu d’un esdeveniment— per convocar l’audiència.

Acostumats al fet que la comunicació d’un projecte d’art es faci a través d’elements com la postal o altres documents impresos, Jingle. Un fil de vida musical vol fer un gir radical a aquest fet substituint la «paraula impresa» per la «paraula cantada», per presentar-nos i donar-nos a conèixer als altres, a través de les nostres veus i de la invenció de noves melodies que ens representin. Ens vol convertir en cantants per un dia, tal com Laia Estruch va fer en el seu Jingle: «Hello everyone. My name is Laia Estruch, and I would like to announce…», motiu pel qual (a manera de màrqueting viral) el «Hello everyone…» es va acabar transformant en una declaració d’intencions de la seva obra.

Jingle (veu anglesa utilitzada per definir una peça musical composta especialment per acompanyar els anuncis publicitaris. Es caracteritza per ser de durada curta i fàcil de recordar.)

Identitat tipogràfica: Sabina Chipara

Fitxers