Saltar al contingut Saltar a la navegació

La Panera en xarxa. Javier Codesal. Zona Baixa

Facultat de Ciències de l’educació (Udl)

El projecte «Zona baixa» està orientat prioritàriament a facilitar i potenciar l’educació humana i artística d’alguns grups d’alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida. Aquest projecte implica la col·laboració entre dues institucions de Lleida: el Centre d’Art la Panera i la Facultat de Ciències de l’Educació.

La Facultat cedeix un espai, anomenat «Zona baixa», on s’instal·larà una obra d’art provinent de la programació expositiva del Centre d’Art La Panera, que s’anirà renovant periòdicament.

Per continuar amb aquest projecte, atès que el passat mes de desembre s’hi va instal·lar una peça de l’artista Javier Peñafiel, l’espai «Zona baixa» acollirà a partir del 24 de març l’obra Lectura de Ibn Guzmán de Javier Codesal, emmarcada dins del projecte «Arcángel» (2003), integrat per tres vídeos independents: un llargmetratge, una sèrie fotogràfica i una publicació.

La peça Lectura de Ibn Quzmán, de l’any 2002, relata el moment en què una dona d’origen marroquí i un home d’origen espanyol intenten traduir un poema d’Ibn Quzmán escrit en àrab andalusí. La dificultat de la lectura queda travessada per la relació de la parella en l’acte de traduir. Al mateix temps, i en relació amb l’activitat expositiva del Centre d’Art la Panera, el vídeo Lectura de manos, un dels tres vídeos independents que fomen part del projecte «Arcángel», es pot veure en el marc de l’exposició «Veu entre Línies», en curs fins el 25 d’abril de 2010.

Javier Codesal assistirà a l’acte d’inauguració de «Zona baixa» i realitzarà una presentació de la seva obra.