Saltar al contingut Saltar a la navegació

LA PANERA EN XARXA: ZONA BAIXA. Carlos Garaicoa. La Lucha, 2010

Lloc: Ciències de l’Educació, de la UdL

El projecte «Zona baixa» està orientat prioritàriament a facilitar i potenciar l’educació humanística i artística dels alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida. La Facultat cedeix un espai, anomenat «Zona baixa», on s’instal·la periòdicament una obra d’art lligada a la programació expositiva del Centre d’Art La Panera.
Al llarg de la passada temporada 2010 s’hi van instal·lar una peça de l’artista Javier Peñafiel i una altra de Javier Codesal, i del 9 de març al 21 d’abril de 2011 es instal·lar el vídeo Camp de la Bota: Entrevistes  de Francesc Abad.
Per continuar amb aquest projecte, l’espai «Zona baixa» acollirà l’obra a partir del 14 de maig la fotografia “La Lucha” de Carlos Garaicoa.
La fotografia La lucha es troba vinculada al tapissos que conformen el projecte «Fi de Silenci», que es podrà veure a la Panera del 14 de maig al 28 d’agost de 2011. Tot i utilitzar un suport artístic diferent, com és la fotografia, el vincle està determinat per l’apropiació que Carlos Garaicoa ha fet dels rètols d’alguns comerços de l’Havana. L’artista, a l’hora de concebre aquesta fotografia i els tapissos, ha partit de paraules que evoquen tota una càrrega ideològica, que ell ha subratllat, en el cas d’aquesta peça en concret, amb la inclusió de noves imatges i altres materials, com la cinta adhesiva.
El projecte Zona Baixa és fruit de la col·laboració entre el Centre d’Art la Panera i la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida.

garaicoa lucha

garaicoaudl

Fitxers