Saltar al contingut Saltar a la navegació

LA PANERA EN XARXA: «ZONA BAIXA». Francesc Abad. Camp de la Bota: entrevistes

Facultat de Ciències de l’Educació (UdL)
Horari: de dilluns a divendres de 09:00 a 21:00h


El projecte «Zona Baixa», que és fruit de la col·laboració entre el Centre d’Art la Panera i la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida, està està orientat prioritàriament a facilitar i potenciar l’educació humanística i artística dels alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida. La Facultat cedeix un espai, anomenat «Zona Baixa», on s’instal·la periòdicament una obra d’art lligada a la programació expositiva del Centre d’Art la Panera.

Per continuar amb aquest projecte, atès que al llarg de la temporada 2010 s’hi van instal·lar una peça de l’artista Javier Peñafiel i una altra de Javier Codesal, a partir del 9 de març de 2011 l’espai «Zona Baixa» acollirà l’obra Camp de la Bota: entrevistes.

Es tracta d’un projecte basat en els successos al Camp de la Bota de Barcelona, la platja on, entre els anys 1939 i 1952, el franquisme afusellà almenys 1.704 persones. Abad ha volgut rescatar de l’oblit aquests successos a partir de les obres del Fòrum Universal de les Cultures de 2004.

La primera part del projecte, Camp de la Bota: Arxiu, es pot veure en el context de l’exposició «Exercicis de la Memòria», a la planta 1 del Centre d’Art la Panera.

El comissari de l’exposició «Exercicis de Memòria», Juan Vicente Aliaga, assistirà a l’acte d’inauguració de «Zona Baixa» i presentarà l’obra de Francesc Abad.

zonababad1

zonababad2

zonababad3