Saltar al contingut Saltar a la navegació

Xapes

Dins de la programació expositiva del centre de documentació de la Panera, els mesos de juliol i agost és mostrarà una àmplia selecció de xapes de tot tipus, temàtica, format, etc.,  realitzades per artistes, il·lustradors i dissenyadors gràfics que empren aquest suport com a plataforma creativa.

Una nova manera de fer que l’art arribi a tothom i que trenqui amb les edicions limitades, signades, numerades... Una altra manera d’aconseguir una major distribució i consum artístic. Són barates, fàcils de fer, poden transmetre molta informació, una manera de diferenciar-se de la resta en un món on sembla que cada cop costa més.

A part de ser un accessori decoratiu són una manera de mostrar els dissenys, les opinions, una manera d’entendre l’actualitat, un reflex dels nostres temps, etc.
El fet que es puguin adaptar a diferents projectes, modes, gustos, ha fet que es converteixin en un element popular i que evolucionin i perdurin al llarg del temps.
 
Izaskun Álvarez / Eva Armisen / Sil Barrios / La Camorra / Meritxell Duran / DSK Juan Lesta & Belén Montero (proyecto codeco) / Diego Fermín / Antonio Fernández Coca / Asier de la Fuente / Ana Gómez Bernaus / Itziar Goñi / Jesús Guerra / Mar Hernández (Malota) / Manel Moedano / Mondotrendy / Mamen Morillas / Puño / Studio Copyright


De forma de paral·lela a l’exposició els dies 8 i 9 de juliol es realitzarà el taller de Xaping! per part d’Albert Cano i Alexis Barroso, membres de Adiccionesporquesi i que consistirà en la realització de diverses xapes. A través d’una sola imatge de 35 mm de diàmetre, els participants d’aquest taller explicaran quelcom que descriguin o amb què s’identifiquin, com si es tractés d’una carta a través de la qual expliquen a un amic desconegut una mica sobre ells mateixos mitjançant una imatge.

Una vegada realitzada la xapa, s’enganxarà en una postal de tal manera que tots rebran a casa seva una postal/xapa per correu postal.

BOLABELLAMÁTIC  //  Un projecte de La Más Bella

BolaBellamátic és una clàssica màquina de boles, una d’aquelles acolorides màquines de vending que podem trobar a les voreres, mercats i comerços de tota Espanya i que expenen objectes i joguets per a nens continguts en boles de plàstic a preus molt populars (un o dos euros).  

BolaBellamátic ven boles que contenen obres artístiques específicament dissenyades i creades per a ser venudes a través d’una màquina de boles. La Más Bella convida a creadors procedents de totes les disciplines artístiques a desenvolupar peces o projectes específics pensats per a ser expesos a la BolaBellamátic, allà on les màquines estiguin temporalment ubicades.

El projecte BolaBellamátic va néixer el setembre de 2008, dins de les activitats de La Noche en Blanco de Madrid, amb cinc màquines idèntiques, cada una d’elles amb capacitat per a 120 boles transparents de 9cm de diàmetre.

Seguint la mateixa dinàmica del projecte Bellamátic (nascut el 2001) les màquines de boles BolaBellamátic viatgen convidades a tot tipus d’espais o esdeveniments, relacionats amb el món de l’art o la cultura.
Des del setembre de 2008 hi ha hagut màquines BolaBellamátic ubicades en espais i esdeveniments de diferents llocs, com: Madrid, Gijón, Huesca, Berlín, Luxemburgo, Langreo, Barakaldo, Punta Umbría, etc.

Fins el 30 d’agost BolaBellamátic estarà al Centre de documentació de la Panera expenent la (Lon)ChapaBella.

xapes 2

xapes 1

Fitxers