Saltar al contingut Saltar a la navegació

Zona Baixa. Juan López

Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL.

Des dels seus inicis l’any 2009, el projecte “Zona Baixa” està orientat prioritàriament a facilitar i potenciar l’educació artística dels alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL.
Aquest projecte implica la col•laboració de dues institucions: el Centre d’Art la Panera i la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida. La facultat cedeix l’espai “Zona Baixa”, on s’instal•len obres d’art vinculades amb la programació expositiva del Centre d’Art la Panera.

El curs acadèmic 2012-2013 s’inicia amb l’obra “Superados de Confianza” de Juan López. 
Aquesta peça és una instal•lació on s’hi superposen vinils i vídeoprojecció. De la mateixa manera que en l’exposició A la derriba, que l’artista presenta fins el 18 de novembre a La Panera, Juan López proposa una modificació de l’espai amb materials efímers, com el vinil. Tanmateix, en aquest cas, la modificació parteix d’una frase o eslògan comercial. La pròpia tipografia d’uns coneguts supermercats és emprada per modificar el significat i subvertir el missatge publicitari de la multinacional. La projecció esdevé una crítica directa a la forma d’entendre el consum, i un breu incís a la possibilitat que la crisi econòmica actual pot estar modificant paradigmes.

superados_pro.jpg 

Fitxers