Saltar al contingut Saltar a la navegació

Aimar Pérez Galí Jaime Conde-Salazar

El maig de 2018 es va iniciar la tercera residència del programa, a càrrec d’Aimar Pérez Galí i Jaime Conde-Salazar, amb el projecte Touching improvisation. En un primer moment, es va proposar la realització d’un taller que exploraria els aspectes performatius de l’acció comuna de tocar. Amb aquesta acció, que parteix de la base de la dansa postmoderna, es pretenia analitzar quin coneixement se’n pot extreure per millorar la pràctica hospitalària, així com valorar de quina manera això pot oferir eines a l’equip mèdic respecte del tacte cap al pacient.

Es va proposar de dur a terme un taller al Teatre de l’Escorxador de Lleida, entre els dies 17 i 19 de gener de 2019, però la convocatòria no va ser suficientment secundada per l’equip sanitari per poder realitzar els tallers com estava previst. Per aquest motiu, la decisió fou cancel·lar el taller i iniciar un procés de reformulació del projecte, que conclourà en una publicació que aborda el sentit del tacte des de l’òptica de la dansa, aportant propostes que siguin útils per a l’equip sanitari i per als estudiants en pràctiques a la Unitat de Radioteràpia. Els continguts d’aquesta publicació es defineixen en relació amb les propostes i els comentaris de l’equip sanitari obtinguts a través d’entrevistes realitzades el setembre de 2019.

Considerem que la proposta realitzada, que planteja l’espai físic i personal de l’equip sanitari, ha tingut menys èxit per diferents factors: els prejudicis de treballar el cos i el fet de tocar fora de l’àmbit de les arts escèniques o bé la dificultat per entreveure les possibilitats que el projecte té per al pacient. La resposta obtinguda en aquest cas serà de gran utilitat per al plantejament de projectes posteriors.

CARTELL CONVOCATÒRIA TALLER

IMG_1709.jpg