centre d'art la panera

  • feed
  • facebook
  • twitter
  • flickr
  • youtube
  • spotify
del 27 d’octubre al 6 de gener de 2019
del 27 d’octubre al 24 de febrer de 2019
del 27 d’octubre al 24 de febrer de 2019
novembre 2018 - maig 2019
dissabte 1 de desembre de 2018, a les 12.00 h
divendres 14 de desembre de 2018, a les 11.30 h
dissabte 22 de desembre de 2018
dijous 7 de febrer de 2019, a les 19.00 h
Activitats · Activitats realitzades · Primera activitat del Servei Educatiu amb el «Tipògraf en residència 2017»
<a tabindex=0 href='home.php?op=12&module=act&cad=0' class='ruta_link'>Activitats</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=13&module=act&cad=1' class='ruta_link'>Activitats realitzades</a> · Primera activitat del Servei Educatiu amb el «Tipògraf en residència 2017»
Tornar enrere

Primera activitat del Servei Educatiu amb el «Tipògraf en residència 2017»
17 i 23 de març de 2017
Centre de Documentació


La primera activitat educativa del projecte «Tipògraf en residència 2017», endegat per la Panera, ha estat la impartició d’un taller de dues sessions amb l’objectiu d’ensenyar l’escriptura a través de la tipografia. Aquesta actuació s’ha desenvolupat mitjançant la col·laboració entre el projecte «Treball als barris», de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i el Servei Educatiu de la Panera.
Des de fa més de quatre edicions s’han elaborat tallers adreçats als grups de lectoescriptura que participen en el projecte «Treball als barris», els quals s’han articulat al voltant de les exposicions de tipografia i publicacions especials que s’han fet al Centre de Documentació, com ara «Va de lletres» i «Lletres d’estudi».
Ensenyar lectoescriptura a través de la tipografia té com a objectiu buscar noves estratègies creatives per millorar l’aprenentatge de les lletres a través de les seves formes i característiques estructurals. Es tracta d’una activitat adreçada a persones adultes, la majoria d’origen immigrant, que sovint no troben un material pedagògic adequat a la seva edat. 
Aquest és un projecte transdisciplinari, entre l’educació artística i la intervenció social, que uneix diferents professionals: un tipògraf; l’educadora artística de la Panera, i els professionals de l’orientació, la inserció i la formació en llengua catalana del projecte «Treball als barris». La voluntat comuna és incorporar noves tècniques, dinàmiques i materials a l’aprenentatge de la lectoescriptura; sortir de l’aula; donar a conèixer recursos culturals del centre històric, i apropar l’art als col·lectius que tradicionalment no hi han tingut accés.
El «Tipògraf en residència 2017» és l’estudi 131.gd, un projecte entre Pau Llop i Esteve Padilla. Des de 2013 fan disseny gràfic i comunicació visual, amb una important presència de la tipografia com a element central. Formats al màster en tipografia avançada de l’Escola EINA i a la London Typography Summer School, desenvolupen tipografies personalitzades per a projectes, basant-se sempre en un concepte fort (formal, teòric, argumental…) que fa de fil conductor en el procés de disseny i formalització. Des de la Panera, i concretament des del Centre de Documentació, sempre s’ha apostat molt fort per la tipografia; així queda palès en les diferents exposicions que s’hi han fet, en les activitats, conferències, presentacions, etc.  
angles castellano