centre d'art la panera

Activitats · Activitats realitzades · Concert Aufgang
<a tabindex=0 href='home.php?op=12&module=act&cad=0' class='ruta_link'>Activitats</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=13&module=act&cad=1' class='ruta_link'>Activitats realitzades</a> · Concert Aufgang
Tornar enrere

Concert Aufgang
Divendres, 12 de gener del 2007 a les 21 h


Retransmissió en directe del concert al programa FLUIDO ROSA de Ràdio 3 de Ràdio Nacional de España.

Aufgang és la reunió de dos pianistes amb el programador Aymeric Westrich. Els pianistes Francesco Tristano Schlimé, luxemburguès, i Rami Khalifé, francolibanès, es van conèixer a Nova York, ciutat on tots dos van estudiar a la Juilliard School. D’aquesta coneixença, n’ha resultat el projecte Aufgang amb què han desenvolupat un llenguatge singular. Inspirant-se en tendències oposades (del jazz a la world –àmbit de la música oriental–, de l’herència barroca i clàssica a la garage house, del free al minimalisme), el duo crea estructures úniques i sorprenents. Només sortir a l’escenari, s’estableix un diàleg inesgotable entre ambdós músics: irrupció, desenvolupament i intercanvi de motius rítmics i línies melòdiques, introducció de noves idees, creació d’espais, tan aviat densos com aeris. Es tracta d’una música urbana, experimental i insòlita.

Molt impregnats pel corrent de la música electrònica, Francesco Tristano i Rami Khalifé col·laboren regularment amb diversos DJ i programadors, entre els quals trobem DJ Juls (Royal Inc. NYC), Sam Koenig aka El Rey (Munich) i Agoria (PIAS, Lió), en el darrer disc del qual Francesco Tristano ha enregistrat “Strings of life” amb piano sol. Darrerament, Aymeric Westrich (París) s’ha incorporat al duo de pianos de forma estable per donar la forma actual del projecte.

Aufgang ha actuat al Sónar 05, al Mercat de Música Viva de Vic i al TransMusicales de Rennes 06.
Aufgang1
Aufgang2
Aufgang3
angles castellano