centre d'art la panera

Activitats · Activitats realitzades · TALLER D’ARTISTA PER A JOVES A CÀRREC D’AGNÈS PE
<a tabindex=0 href='home.php?op=12&module=act&cad=0' class='ruta_link'>Activitats</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=13&module=act&cad=1' class='ruta_link'>Activitats realitzades</a> · TALLER D’ARTISTA PER A JOVES A CÀRREC D’AGNÈS PE
Tornar enrere

TALLER D’ARTISTA PER A JOVES A CÀRREC D’AGNÈS PE
dimecres 23 i dijous 24 de gener de 2019


Programa d’activitats: «Javelines, arpons i llançaments»

EL TALLER
Mentre que «lo-fi» (low-fidelity), literalment ‘baixa fidelitat’, fa referència a enregistraments musicals que tenen característiques sonores brutes i poc agradables per al gust convencional, el «no-fi» (no-fidelity) va més enllà, amb sons menys processats, amb unes sonoritats més brutes i crues.
El «no-fi» és la sonoritat que extraurem, a partir de la modificació de circuits electrònics de diferents joguines o dispositius sonors, amb la intenció de crear noves sonoritats.
D’aquesta manera, es pretén desprendre i desfidelitzar l’objecte de la seva funció sonora inicial. Aquesta tècnica es coneix com a circuit bending i el pioner n’és Reed Ghazala. La predisposició a l’error i a l’aleatorietat forma part del procés, i el que es busca són resultats sonors inesperats.
En el taller durem a terme l’experimentació a través de l’alteració de circuits interns de dispositius sonors o joguines —encara que no estiguin pensats per a una finalitat musical— incorporant i manipulant diferents components electrònics senzills.
NOTA: Per a l’assistència al taller, no és necessari cap coneixement previ d’electrònica ni tampoc nocions musicals. Només cal saber apreciar l’error com una oportunitat.

L’ARTISTA
Agnès Pe (Lleida, 1985) treballa amb el so, per sobre de qualsevol limitació imposada per gèneres o estils musicals. La inacabable curiositat, les pràctiques interdisciplinàries, els límits del context i l’actitud espúria que demostra respecte als diversos elements amb els quals treballa són les característiques fonamentals del seu treball. Musicòloga i investigadora autodidacta i pluridisciplinària, s’interessa per l’excepció, allò que frega els marges socials, sigui quina sigui la seva procedència, sempre cercant noves formes de relacionar-se amb els elements que recompon. Ha realitzat concerts a CA2M (Móstoles), MACBA (Barcelona), Larraskito (Bilbao) i Tabakalera (Sant Sebastià). Actualment, condueix l’espai radiofònic Mitt Paté a Radio On Berlín de plunderphonia i kitsch digital.

Com a artista del projecte «Arxiu Javelina» del Centre d’Art la Panera, el 2017, participà en el projecte «Polaritats», de Homesession, junt amb Centre d’Art la Panera i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, i actualment forma part de la mostra col·lectiva «Els marges. Produccions afectives, polítiques i estètiques des de dins i fora d’un territori», en curs a la Planta 1 del Centre d’Art la Panera fins al 24 de febrer de 2019.

«Arxiu Javelina» és un intent sòlid per consolidar un escenari específic per a l’art emergent del context local lleidatà; un arxiu que, com el seu nom indica, apunta a llançar, a propulsar artistes locals i relacionar-los amb el context, tant local com nacional, mitjançant diferents activitats professionals, de visibilització, de formació i d’assessorament.


Dimecres 23 de gener de 17.30 a 20.00 h
Dijous 24 de gener de 16.00 a 19.00 h
De 15 a 25 anys
Preu: Gratuït
Cal dur un dispositiu sonor o una joguina (aparells sonors electrònics que funcionin amb piles, com teclats, joguines que emetin veus, però no ràdios).
Cal reservar la inscripció a rsanjuan@paeria.es
angles castellano