centre d'art la panera

Activitats · Activitats realitzades · Aproximació a la mostra a càrrec de Mostafà Shaimi, investigador a la UdG i formador en dinamització comunitària.
<a tabindex=0 href='home.php?op=12&module=act&cad=0' class='ruta_link'>Activitats</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=13&module=act&cad=1' class='ruta_link'>Activitats realitzades</a> · Aproximació a la mostra a càrrec de Mostafà Shaimi, investigador a la UdG i formador en dinamització comunitària.
Tornar enrere

Aproximació a la mostra a càrrec de Mostafà Shaimi, investigador a la UdG i formador en dinamització comunitària.
Dissabte 4 de maig, a les 12.00 h


ELLA LITTWITZ. «UN ELEFANT A L’HABITACIÓ»

El mar mediterrani actualment és testimoni de la barbàrie europea. És la línia divisòria que marca el que ha de viure i el que ha de morir. Les vides no valen el mateix i el mar mediterrani és l’escenari de l’objecció més forta a la retòrica de la igualtat dels éssers humans. Les fonts d’aquest mar expressen les connexions humanes al llarg de segles, avui, el mar expulsa cossos a les costes i ens mostra com les democràcies europees contaminen els mars. La intervenció per acompanyar l’exposició consistirà en com hem fet de la connexió una frontera salvatge a partir de la raó instrumental.Mostafà Shaimi Professor associat a la UdG, professor en un centre de joves migrants. Graduat en filosofia (UdG). Màster de Recerca en Ciències Humanes (UdG). Postgrau de Mediació Intercultural (UdG). Investigador en formació predoctoral. Coordinador del màster Diversitat religiosa: Pensament, Realitat, Gestió (UdG). Membre del grup de recerca de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (UdG)

Ha treballat des del 2001 en administracions públiques i entitats de l’àmbit social com: Fundació IRes (Institut de Reinserció Social), GRAMC (Grup de recerca en minories culturals), Càritas, Eina (Associació per la recerca i l’acció comunitària), Fundació Ser.Gi (Servei Gironí de Pedagogia social), Fundació Gentis.

És col·laborador del diari l’ARA i ha participat en diferents obres col·lectives.Ella Littwitz (Haifa, Israel, 1982) presenta amb «Un elefant a l’habitació» un exercici d’arqueologia subaquàtica, del qual en sorgeixen els sediments materials i ideològics que conformen un paisatge que roman naturalitzat des de fa segles. El Mediterrani vist des de sota deixa al descobert un altre estat de les coses: es mostra així, amb l’exposició, aquest paisatge surcat per la crisis des dels mateixos punts d’intersecció en què la catàstrofe mediambiental es troba amb la humana.Littwitz entén el paisatge com la capa material que qualsevol ideologia necessita per existir com a tal. Per tant, el seu treball no es limita a exposar una interpretació del paisatge en clau cultural, sinó que el que realment es fa palès aquí és una interpretació singular de la cultura des de la seva materialitat i el seu nexe amb el sòl.
angles castellano