centre d'art la panera

Notícies · “El convidat” de Joan Brossa es podrà veure a La Panera fins al diumenge 6 de març
Notícies · “El convidat” de Joan Brossa es podrà veure a La Panera fins al diumenge 6 de març
Tornar enrere


“El convidat” de Joan Brossa es podrà veure a La Panera fins al diumenge 6 de març
Dijous, 3 de març de 2011La peça de Joan Brossa “El convidat, 1986 – 1990”, es podrà veure al Centre d’Art la Panera només fins a aquest diumenge 6 de març. A partir de dilluns es traslladarà a La Pedrera de Barcelona per mostrar-se a l’exposició “L’art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià”, per tal de parlar d’una temàtica molt diferent a la de La Panera. 

Aquesta obra ha estat exposada des del 26 de gener en el marc de l’exposició “Exercicis de Memòria”, comissariada per Juan Vicente Aliaga. El projecte expositiu, que estarà oberta al públic fins al 24 d’abril, recull algunes de les manifestacions artístiques que revisen la història de la guerra civil i el Franquisme.

A la peça “El convidat, 1986 – 1990”, el poeta català va compondre un assemblage visual contraposant dos objectes que pertanyen a dos mons semàntics diametralment oposats: per una banda, una taula pulcrament parada amb estovalles, canelobre, vi, ampolla de xampany, un ram de flors i coberts per a un comensal; per l’altra, un garrot vil de fusta fosca i tenebrosa. El convidat serà vilment complimentat abans de l’execució. Aquesta juxtaposició ens fa reaccionar i ens exigeix un posicionament intern gens còmode, des del moment que ens enfronta a la irracionalitat de la mort imposada per l’Estat.

Joan Brossa El convidat, 1986–1990
Poema–objecte. Garrot vil i taula parada per a un convidat, 168 x 120 x 170 cm
Musée d’Art Moderne, Céret, França
joan brossa
angles castellano