centre d'art la panera

Notícies · El proper dissabte, 14 de maig, a les 13h, el Centre d’Art la Panera inaugura nou programa d’exposicions.
Notícies · El proper dissabte, 14 de maig, a les 13h, el Centre d’Art la Panera inaugura nou programa d’exposicions.
Tornar enrere


El proper dissabte, 14 de maig, a les 13h, el Centre d’Art la Panera inaugura nou programa d’exposicions.


Fins al 28 d’agost es podran veure Fi de silenci de Carlos Garaicoa i el projecte expositiu La qüestió del paradigma comissariada per Manuel Segade.  Al Centre de documentació fins al 26 de juny es podrà visitar la mostra de Pedro Garhel i a partir del 1 de juliol el projecte Camp Magnètic.

Amb aquest nou programa d’exposicions el Centre d’Art la Panera continua amb la seva programació de la temporada 2011 per als mesos d’estiu.

A l’exposició de Carlos Garaicoa, Fi de Silenci, coproduïda amb Matadero Madrid, els tapissos d’aquest artista cubà mostren algunes de les firmes d’antics comerços de l’Havana amb noms evocadors, com La lucha, El Pensamiento, Sin Rival o Reina. Textos que poden llegir-se habitualment als terres d’aquesta ciutat i sobre els quals Carlos Garaicoa (l’Havana, 1967) intervé alterant-ne el significat original per altres com “La lucha es de todos” o “Reina destruye o redime”. A través d’aquesta intervenció, Garaicoa ens proposa noves lectures de la ciutat, dels seus modes de govern i d’un possible canvi social.


El projecte expositiu, comissariat per Manuel Segade, La qüestió del paradigma. Genealogies de l’emergència en l’art contemporani a Catalunya, fa un recorregut per l’escena artística catalana a través d’exposicions, convocatòries i iniciatives diverses tant públiques com privades, per tal d’establir una sèrie de genealogies que construeixen ponts entre artistes de generacions diferents i en conseqüència, marquen camins preestablerts per als creadors emergents. Amb aquest objectiu, s’estableixen diferents àmbits en l’espai expositiu per a mostrar l’estat del desenvolupament de l’escena catalana actual.

Ignasi Aballí, Efrén Álvarez, Serafín Álvarez, Martí Ansón, Bestué / Vives, Luis Bezeta, Rafael Bianchi, Luis Bisbe, Sergi Botella, Luz Broto, Mireia C. Saladrigues, Jordi Colomer, Fito Conesa, Carles Congost, Pauline Fondevila, Dora García, Ana Garcia-Pineda, Rubén Grilo, Núria Güell, Daniel Jacoby, Jeleton, Tamara Kuselman, Fran Meana, Jonathan Millán, Jordi Mitjà, Momu & No Es, Mariona Moncunill, Julia Montilla, Joan Morey, Marc Navarro / Pol Esteve, Miguel Noguera, Antonio Ortega, Carlos Pazos, Javier Peñafiel, Gabriel Pericàs, Tere Recarens, Alex Reynolds, Xavier Ristol, Francesc Ruiz, Jorge Satorre, Quim Tarrida, Ignacio Uriarte, Eulàlia Valldosera i Oriol Vilanova.


La presentació del treball de Pedro Garhel (1952–2005), que es podrà veure al centre de documentació fins al 26 de juny, aplega tot un seguit de materials —fotografies, vídeos i documentació de la seva intensa trajectòria—, per retre un homenatge a qui no només fou un artista multimèdia destacat, sinó un gran dinamitzador de l’escena artística madrilenya, en fundar l’Espacio P a Madrid (1981–1997).

En el marc d’aquesta mostra, el dimarts, 24 de maig, a les 19h, la comissaria i crítica d’art Karin Ohlenschläger ens farà una presentació del treball de l’artista Pedro Garhel.


Al mateix Centre de Documentació, a partir de l’1 de juliol, es podrà visitar la mostra Camp magnètic. Durant els mesos de juliol i agost es mostrarà una àmplia selecció d’imants de tot tipus, temàtica, format, etc., realitzats per artistes, il·lustradors i dissenyadors gràfics que plasmen el seu treball en suports imantats.

angles castellano