centre d'art la panera

Notícies · ACCIONS A LA NATURA. ART CONTEMPORANI I PERSONES SENSE SOSTRE. ESTIU 2011
Notícies · ACCIONS A LA NATURA. ART CONTEMPORANI I PERSONES SENSE SOSTRE. ESTIU 2011
Tornar enrere


ACCIONS A LA NATURA. ART CONTEMPORANI I PERSONES SENSE SOSTRE. ESTIU 2011
Dimarts, 12 de juliol de 2011


A partir de la col·laboració entre els Regidoria de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida i el Centre d’Art la Panera, el maig del 2010 es va posar en marxa un nou projecte artístic a càrrec del fotògraf Edgar Dos Santos, adreçat a persones sense sostre que viuen a la ciutat.

Tenint en compte les inquietuds i les necessitats dels participants que han volgut implicar-se en aquesta iniciativa, s’han realitzat un seguit de tallers–accions amb l’objectiu de promoure el desenvolupament personal i l’autonomia, així com incentivar la cohesió i la inclusió social de les persones sense sostre de la ciutat de Lleida.

El primer, realitzat en diferents intervals entre el maig del 2010 i el gener del 2011, ha consistit en un taller de fotografia amb el nom Fem visible allò invisible. Cada participant va disposar d’una càmera d’un sol ús amb la qual va poder fotografiar i mostrar la seva realitat, els seus gustos i els seus interessos.

Algunes d’aquestes fotografies es mostraren per primera vegada en el marc de la 8a Jornada de Portes Obertes del Centre d’Art la Panera, del 7 al 19 de setembre de 2010, així com també en el Solidàrium 2010.

El segon taller, Accions a la natura, del qual ja s’han fet tres de les quatre sortides programades a Mas de Melons (Castelldans) i a prop de Camarasa, tenen com a objectiu animar els participants a interactuar amb l’entorn natural a partir de petites accions a la natura realitzades de forma individual o conjunta, a la manera dels artistes del land art.

Tant la manera de relacionar-se amb la natura com les accions realitzades han estat proposades pels mateixos participants i documentades per Edgar Dos Santos, que els ha guiat en tot el procés.

Les imatges resultants i el comentari de les experiències serà el material amb el qual es treballarà per fer una publicació. També serà presentat a la 9a Jornada de Portes Obertes del Centre d’Art la Panera, del 7 al 21 de setembre de 2011.

edgarnatura1
edgarnatura2
edgarnatura3
angles castellano