centre d'art la panera

Notícies · Els artistes Joan Pallé i Estíbaliz Sádaba guanyadors de la Beca d’Art i Natura a la Creació 2017
Notícies · Els artistes Joan Pallé i Estíbaliz Sádaba guanyadors de la Beca d’Art i Natura a la Creació 2017
Tornar enrere


Els artistes Joan Pallé i Estíbaliz Sádaba guanyadors de la Beca d’Art i Natura a la Creació 2017


Les Beques Art i Natura promogudes per el Centre d’Art La Panera i amb la col·laboració del Centre d’Art i Natura de Farrera pretén donar suport a artistes visuals amb projectes en curs o inèdits vinculats a la natura i la cultura i vertebrar el territori de les comarques de Lleida.

El projecte ”Espai suficient. De l’experiència natural a subversió cognitiva” de Joan Pallé i el projecte “Campos de acción, la palabra como una práctica de resistencia” de Estíbaliz Sádaba han guanyat la convocatòria entre 30 aspirants. El jurat format per Cèlia del Diego, directora del Centre d’Art la Panera, Juan Guardiola, director del Centro de Arte y Natura d’Osca i Pere Bascones president dels Amics del Centre d’Art i Natura de Farrera atorga de forma unànime les dues beques als dos artistes.

La dotació de les Beques és de 8.000 euros, repartits en dues beques de 4.000, per als dos projectes seleccionats –impostos inclosos-. La quantitat de cada beca es distribuirà a parts iguals en els conceptes de producció de l’obra i d’honoraris. L’Ajuntament de Lleida aportarà a la iniciativa 15.700 euros, dels quals 8.000 és l’import corresponent a les dues beques i 7.700 corresponen a la manutenció, allotjament i espai de treball dels dos artistes guanyadors de les beques durant dos mesos al Centre d’Art i Natura de Farrera.

El Centre d’Art i Natura de Farrera és una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món que porta 21 anys en actiu. Aquest centre va iniciar la convocatòria de les Beques Art i Natura a la Creació l’any 2009, i a partir de l’any 2016 l’Ajuntament de Lleida, d’acord amb el conveni signat amb el Departament de Cultura de la Generalitat, va augmentar la dotació de les Beques vinculant-les al Centre d’Art La Panera.

La Panera programarà una exposició per donar a conèixer els dos artistes a la ciutat de Lleida.

Nota de premsa (PDF)
angles castellano