centre d'art la panera

Programació · Exposicions en curs · Juan López. A la derriba
<a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Programació</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Exposicions en curs</a> · Juan López. A la derriba
Tornar enrere

Juan López. A la derriba
Del 8 de maig al 18 de novembre de 2012


En aquesta mostra, l’artista pretén modificar l’espai arquitectònic de La Panera a través del dibuix i del vídeo. La seva obra sovint s’ha concebut a partir de la utilització de materials efímers, com la cinta adhesiva, els vinils, els adhesius, les fotocòpies, els cartells publicitaris o el propi mobiliari urbà. Per «A la derriba», Juan López planteja una intervenció a partir de la qual els murs de l’espai expositiu s’esquerden per donar pas a l’espai urbà que envolta el centre. Igualment, el mobiliari urbà també esdevé attrezzo per habitar de manera efímera l’espai, i així, la Panera és engolida per la ciutat.
Tal i com ja ha plantejat en mostres anteriors, Juan López empra els espais arquitectònics com a suport per a les seves intervencions. En aquest cas, l’artista tracta de reconèixer el centre a través de l’espai urbà que l’envolta. Així, integrant tot allò que configura i defineix els voltants de La Panera, Juan López ha ideat un trànsit, un no-espai on l’espectador podrà repensar els edificis i els llocs que habitem, i amb els que interactuem cada dia. Per tant, a partir d’una reflexió constant sobre la ciutat i els espais que la defineixen, Juan López insta l’espectador a qüestionar la continuïtat entre l’espai exterior i el territori artístic. 
poulopez1
poulopez2
poulopez3
angles castellano