centre d'art la panera

Programació · Exposicions en curs · Edgar dos Santos. Accionsmigrants.org
<a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Programació</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Exposicions en curs</a> · Edgar dos Santos. Accionsmigrants.org
Tornar enrere

Edgar dos Santos. Accionsmigrants.org
Del 15 de gener al 28 de febrer de 2016.

La Saleta de la Panera
Equipament Social
Panera 7, 25002 Lleida


Accionsmigrants.org és un recull de diferents accions desenvolupades pel col•lectiu migrant amb l’objectiu d’apropar i donar visibilitat a les seves problemàtiques, experiències i aportacions. Es prioritzen les pràctiques artístiques participatives que impliquin la interacció amb l’espai urbà i la ciutadania per tal d’estimular-ne la integració, la participació ciutadana i la reflexió espontània.

«Desvelant migrants» és el resultat del segon taller fet amb dones migrants.


L’activació del web vol servir de plataforma per a la difusió d’aquestes accions i de llançadora per a les que es puguin generar, ja sigui a través de nous tallers o a partir d’accions i propostes independents.

Aquestes accions s’han dut a terme a través de dos tallers dirigits per Edgar dos Santos, amb la col•laboració de la Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, i del Centre d’Art la Panera, i amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Paral•lelament a l’exposició, s’intervindrà en diferents espais per col•locar-hi les siluetes en gran i dotar així de més visibilitat les diferents propostes sorgides durant el taller. Aquests espais són:

Centre Cívic Plaça Ereta
Centre Cívic Pardinyes
Centre Cívic Secà
Centre Cívic Balàfia
Centre Cívic i Ludoteca del Centre Històric
Edifici Pal•las
Edifici Joventut
Escola d’Art Leandre Cristòfol
Solar Viu del Centre Històric
Universitat de Lleida (Cappont)

Edgar dos Santos és fotògraf i professor a l’Escola d’Art Leandre Cristòfol. Els seus projectes personals centren l’atenció en la relació de l’home amb la natura i l’espai que habita. La transformació del territori, el diàleg amb la natura, la percepció del paisatge i la seva representació són alguns dels temes dels seus darrers treballs.

Utilitzant preferentment la fotografia com a mitjà, alterna la realització de posades en escena amb plantejaments d’estil més documental.

Durant els darrers temps també s’ha dedicat a crear projectes participatius i d’inclusió social, utilitzant l’art i la fotografia com a eina integradora, per la qual cosa ha guanyat en diverses ocasions un ajut en la convocatòria estatal de Fundació “la Caixa” Art per a la Millora Social.

angles castellano