centre d'art la panera

  • feed
  • facebook
  • twitter
  • flickr
  • youtube
  • spotify
Del 4 de novembre de 2017 al 28 de gener de 2018 Plantes 0 i 1 de la Panera, església de Sant Martí i Dipòsit del Pla de l’Aigua
Divendres 24 de novembre, de 9.30 a 20 h Dissabte 25 de novembre, de 9.30 a 14.40 h
APP. iPhone LA PANERAProgramació · Exposicions en curs · EXPOSICIÓ ITINERANT «PLOU, NEVA, PINTA»
<a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Programació</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Exposicions en curs</a> · EXPOSICIÓ ITINERANT «PLOU, NEVA, PINTA»
Tornar enrere

EXPOSICIÓ ITINERANT «PLOU, NEVA, PINTA»
Del 18 de novembre fins 21 de gener, "Plou, neva i pinta" al Centre Cultural el Casino de Manresa


«Plou, neva, pinta» tracta d’apropar què és la pintura expandida a tot tipus de públic a través d’alguns dels seus artistes més representatius a l’Estat espanyol, amb la voluntat de donar claus a l’hora de preguntar-nos què defineix la pintura avui.

És una mostra organitzada des del Centre d’Art la Panera, amb una voluntat clarament pedagògica i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que itinerarà per nou centres d’art i museus de Catalunya.

Aquesta itinerància s’iniciarà a la Fundació Palau, ubicada a Caldes d’Estrac. Per explorar les derives de la pintura, aquesta exposició es distribueix en quatre apartats —el marc, el suport, el color i el gest—, que porten el nom d’aquells elements que han caracteritzat històricament la pintura, amb l’objectiu de descobrir quines noves aproximacions hi realitzen diferents artistes presents a la Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i a la Fundació Palau.

Cadascun dels quatre apartats està acompanyat per breus citacions d’autors que aporten noves vies d’exploració al mitjà pictòric, com ara el filòsof Jacques Derrida o artistes com Piero Manzoni, Yves Klein o Allan Kaprow, el pensament dels quals es reflecteix a través d’aquestes citacions. 

L’exposició incorpora la intervenció gràfica del dissenyador Iván Bravo, que ha estat especialment pensada d’acord amb els objectius d’aquest projecte, que gira al voltant de la pintura contemporània.

Artistes: ignasi aballí, Ignacio uriarte, Belén Uriel, Miquel Mont


angles castellano