centre d'art la panera

  • feed
  • facebook
  • twitter
  • flickr
  • youtube
  • spotify
Del 17 de febrer al 10 de juny de 2018
Del 17 de febrer al 27 de maig de 2018
De l’11 d’abril al 31 de maig de 2018
Del 17 de febrer al 27 de maig de 2018
Dijous 24 de maig de 2018
<a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Programació</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=9&module=programacio&cad=1' class='ruta_link'>Exposicions realitzades</a> · TOYS
Tornar enrere

TOYS
De l’1 de juliol al 25 de novembre de 2012
Centre de documentació


Els Toys, (Art Toys o Vinil Toys), són ninots de vinil, amb infinitat de formes i personatges.

El seu origen se situa al Japó, on va sortir un moviment urbà que creava versions limitades de joguets col·leccionables dirigits a un públic adult. Dibuixants de còmic i graffiters converteixen aquests ninots en una icona de la moda urbana. A mesura que es van anar fent més populars es van anar fent també més comercials i es van anar estenent cap als Estats Units. Darrerament ja han envaït diferents espais d’Europa. D’aquesta manera han passat de ser una raresa a ser una tendència. Venien d’un món més underground però ara cada cop és més fàcil trobar-los arreu.

En la mostra de La Panera i de la mà de Mondotoyz, en podem veure de fets per artistes, dissenyadors, il·lustradors i amb tirades limitades, dirigits a col·leccionistes. Però a la vegada també en trobem de més assequibles; o que fins i tot ens els podem customitzar nosaltres mateixos, fent que el circuit s’ampliï i no només sigui per a col·leccionistes. Són els anomenats DIY (Do it yourself) que ens ofereixen la possibilitat de personalitzar-los a la nostra manera i fer-ne una peça única.

A La Panera hem volgut que fossin un nou mitjà d’expressió, un nou suport per a l’art, i no només siguin joguets. Per aquest motiu, es convidarà alguns artistes per a què realitzin la seva intervenció en un Toy. (Marta Cerdà / Martín Vitaliti / Black Tulip / Curro Claret / ferranElOtro / Cesc Grané / Irene Minovas / Juan López / Emili PadrósAna Mir)

La mostra es complementa amb una sèrie de vinils del dissenyador i il·lustrador Cesc Grané. Els seus personatges reben una forta influència de l’art i la cultura japonesa, sobretot dels Toys i l’estètica nipona.
toypou2
toypou1
toypou3
angles castellano