centre d'art la panera

Programació · Exposicions realitzades · Trans_Documentar. Ignasi Prat / David Ricart
<a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Programació</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=9&module=programacio&cad=1' class='ruta_link'>Exposicions realitzades</a> · Trans_Documentar.  Ignasi Prat / David Ricart
Tornar enrere

Trans_Documentar. Ignasi Prat / David Ricart
Del 16 de març al 5 de juny de 2019
Centre de documentació


Dos projectes de la residència de creació a l’arxiu comarcal de l’Urgell (2017-2018)


El programa de residència de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR) vol donar suport als creadors i investigadors que produeixin, reflexionin o investiguin, des de qualsevol disciplina de les ciències o de la creació artística, al voltant dels documents i els arxius com a matèria primera d’inspiració o subjecte de treball. Per aquest motiu, l’ACUR posa a disposició dels residents els seus fons per tal de dur a terme les seves creacions i recerques, amb un interès especial a facilitar l’intercanvi, el diàleg cultural i la interacció dels residents i els seus projectes amb els habitants del territori.

Els objectius del programa de residència són:
Fomentar la investigació artística i la producció en un arxiu públic.
Contribuir a la promoció artística relacionada amb la interpretació dels documents.
Enriquir l’experiència per a l’artista i la ciutat amfitriona, sobre la base d’un diàleg entre ambdós.
Obrir un nou camp d’enfocament transdisciplinari dels arxius.

Ignasi Prat
Fons documental autoconstruït que pren com a motiu principal els retrats de governants de les sales de plens dels ajuntaments de Catalunya. L’inventari compta amb més de quatre-centes fotografies i funciona com un fons latent que s’activa, totalment o parcialment, en funció del moment i del context, i adopta estratègies i formes diverses per incidir en qüestions com l’ús de la imatge com a estratègia de consolidació del poder o la històrica marginació de la dona en el poder polític.

David Ricart
De l’Urgell a Mart: arxiu d’emergència és una peça de ficció poètica realitzada a partir de la recuperació d’antics documents de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell. David Ricart altera aquests materials per ressignificar-los i compondre un relat líric sobre l’aterratge d’una criatura marciana enmig de les terres targarines.
angles castellano