centre d'art la panera

<a tabindex=0 href='home.php?op=8&module=programacio&cad=0' class='ruta_link'>Programació</a> · <a tabindex=0 href='home.php?op=9&module=programacio&cad=1' class='ruta_link'>Exposicions realitzades</a> · iPhoneografia
Tornar enrere

iPhoneografia
De l’1 d’octubre al 14 de novembre de 2010.
Centre de documentació


Al llarg de la història de la fotografia hi ha hagut diverses tendències que cercaven la immediatesa de resultats, reduir les preocupacions tècniques a l’apunta i dispara per centrar-se en el moment i en l’objecte fotografiat. Moviments com el generat per les Polaroid o la Lomografia han marcat èpoques en què col·lectius artístics diversos s’han apropat a la immediatesa de la fotografia. Actualment l’iPhone d’Apple ha recollit el testimoni d’aquests moviments. La càmera que incorpora és limitada en qualitat i opcions tècniques, i deixa al fotògraf l’única opció d’escollir quan i a què fa la fotografia, de tal manera que recupera, així, l’esperit de Polaroid i Lomo. Però el seu èxit va molt més enllà: el fet de disposar, al mateix aparell, d’apps diverses per postproduir aquestes imatges i després distribuir-les immediatament, ja sigui en xarxes socials o fotoblocs, ha fet que un ampli col·lectiu (fotògrafs, cineastes, dissenyadors, periodistes...) l’hagin convertit en una eina diària de creació. La iPhoneografia és un moviment a nivell global que creix diàriament, alimentat per la producció constant dels seus membres, que no deixen de sorprendre, i que ja han obert la porta de revistes i galeries d’art.

El temps que duri l’exposició, al Centre de Documentació de La Panera es podran veure projectades les fotografies que els 6 fotògrafs seleccionats enviaran diàriament, per mostrar l’estreta relació entre la iphonografia, internet i les noves tecnologies.

Valerie Ardini / Sion Fullana / Dominique Jost / Alexander Kess / Koichi Mitsui / Jordi V. Pou

iPhoneografia_La Panera
iphone2
iphone1
iphone 3
angles castellano