Saltar al contingut Saltar a la navegació

GESTIONS CREATIVES. ACCIONS EFÍMERES EN RESIDÈNCIA

Un projecte del Grau d’Educació Infantil en Gestions Creatives de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, amb la col·laboració del Centre d’Art la Panera.

El Grau d’Educació Infantil en Gestions Creatives ofereix, des de 2015, una formació que dona resposta al nou escenari del món educatiu, una realitat que està en procés d’anar redefinint les seves geografies i en constant revolució. Els tres eixos que vertebren aquest projecte són autogestió del propi aprenentatge, desenvolupament de la creativitat i relació universitat-comunitat. El treball es desenvolupa en espais d’aprenentatge entesos com a laboratoris d’investigació permanent, on es proposen diverses accions creatives que conviden a la reflexió, el debat i l’acció. En aquest context, les arts contemporànies s’entenen com un potenciador de la creativitat i com un mitjà d’aprenentatge curricular que activa la transdisciplinarietat, i alhora actuen com una eina emancipadora individualment i col·lectivament.

Per això, des dels inicis hem trobat diferents espais i moments adequats per fer explícits tots aquests coneixements i per avançar en la cultura col·laborativa de la institució.

Els tallers d’artista s’emmarquen dins de Gestions creatives com a accions efímeres i espais falca, que arrelen en format de residència tot l’any i que permeten participar de manera implícita en un procés de transformació personal de l’alumnat. Des del curs 2017-2018, s’acull un artista de l’Arxiu Javelina, un projecte del Centre d’Art la Panera que promou i consolida el teixit artístic del territori.