Saltar al contingut Saltar a la navegació

COMPENDI IL·LUSTRAT DEL MEU CÀNCER

3a RESIDÈNCIA ARTÍSTICA A L’HOSPITAL ARNAU DE VILANOVA, A CÀRREC DE JOSUNE URRUTIA

Enfilant ja la recta final de la residència de Josune Urrutia, es convoquen dos tallers oberts a tothom que vulgui participar en «Compendi il·lustrat col·lectiu sobre el càncer», els dies 26 i 27 d’octubre, de 16.00 a 19.00 hores, al Centre d’Art La Panera.

«Compendio ilustrado colectivo sobre el cáncer», a càrrec de Josune Urrutia, parteix del seu relat autobiogràfic, Breve diccionario de mi cáncer, un relat personal al voltant de la seva experiència amb la malaltia.

En aquest projecte, desenvolupat a partir de diversos tallers que vam iniciar al juliol, s’està configurant una publicació col·lectiva il·lustrada, que sorgeix d’un projecte participatiu dut a terme per l’equip de la Unitat d’Oncologia Radioteràpica, pacients, expacients i familiars, el qual, prenent el format enciclopèdic com a exercici metodològic, vol esdevenir una eina d’acompanyament i de divulgació científica sobre molts i diferents aspectes relacionats amb el càncer i el seu tractament, a fi de compartir informació que permeti alliberar mites i estigmes que generen barreres i afecten persones amb càncer.

Aquesta residència es duu a terme en el marc del programa de residències d’artistes del projecte «Radiació +++», que compta amb el suport de la Fundación Daniel y Nina Carasso, durant el període  2017-2020.

La singularitat de «Radiació +++» recau en el fet que les intervencions artístiques es basen en processos participatius, en els quals es dona protagonisme a tots els integrants de la comunitat hospitalària (pacients, familiars, doctors, tècnics, estudiants de Medicina...), la qual cosa cerca provocar una experiència estètica, difondre i visibilitzar el tractament de la malaltia, o millorar la comunicació de tots els agents d’aquesta comunitat, a través d’un programa d’artistes en residència a l’hospital que desenvolupin projectes de diferents disciplines artístiques (fins ara, pictòrica, interactiva i dibuix).

Josune Urrutia Asua, formada i llicenciada en Belles Arts, va treballar durant més de deu anys en el camp del disseny gràfic i web. És il·lustradora professional des de 2013.