Saltar al contingut Saltar a la navegació

Duplicar Ordres

Presentació i intervenció sonora a càrrec de Luz Broto.

12.30 h
Presentació de la peça 24 h. Duplicar ordres, a càrrec de la seva creadora, Luz Broto i Alexandra Laudo, comissaria de la Biennal.

De les 00.00 a les 23.59 h
24 h. Duplicar ordres
Intervenció sonora a càrrec de Luz Broto
 
Estacions d’autobusos, discoteques, oficines d’estrangeria… El món és ple d’ordres. Aquesta peça presenta un arxiu de so de 24 hores, en el qual es posa veu a les més de 80 ordres que ha trobat Luz Broto des de 2015. Estan traduïdes al català i reordenades en una partitura a manera de cronograma. Cada ordre s’escolta dues vegades: a l’hora a la qual va ser trobada i a l’hora a la qual va ser substituïda. Sembla la mateixa, però no ho és.
Luz Broto explica el procés de creació: «Trobar una ordre escrita a mà sobre un paper, un cartró, un tros de fusta. Fer-hi una fotografia. Fer a mà una còpia al més fidel possible. Reemplaçar-la per l’original sense ser vista. Fer-hi una altra fotografia».
Aquesta pràctica, realitzada durant anys en estacions d’autobusos, discoteques, oficines d’estrangeria, fires d’art, autocaravanes, platges, mercats, teatres, lavabos, carrers, cases, cuines, aules, escoles, botigues…, ha generat una col·lecció de cartells escrits en català, castellà, gallec, italià, anglès, grec, xinès, francès, suec, crioll…En cada ocasió on es presenta la peça, les ordres són traduïdes a l’idioma local i una persona de l’equip del centre els posa veu.
En el marc de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol, ha estat Roser Sanjuán, Cap de Programes Públics del Centre d’Art La Panera, qui ha interpretat aquesta partitura. El 29 de gener de 2022, aquest nou enregistrament s’activarà en l’espai públic de l’entorn del La Panera, en una intervenció sonora de 24 hores de durada.
 
Es podrà escoltar a l’entrada del centre des de les 00:00 h a les 23:59 h del 29 de gener.
Gravació realitzada per Bucs d’Assaig El Mercat (Replay imatge i televisió).

Fitxers