Saltar al contingut Saltar a la navegació

II cicle d’art i educació: Conferència “Presentació del Servei Educatiu de la Pedrera” a càrrec d’Eulàlia Bosch i Ramon Espelt

En aquesta xerrada tindrem la oportunitat de descobrir els plantejaments dels nous Serveis Educatius de la Pedrera, els quals posaran una especial atenció a la presentació de la pàgina web www.lapedreraeducacio.org, amb l’explicació dels seus diferents apartats –Lloc de ficció, Lloc de memòria, Edifici d’habitatges, Contextos arquitectònics, Gaudí constructor, Lloc d’experimentació, Banc d’imatges, Arxius i oferta educativa- on s’integren les activitats que els escolars i estudiants poden realitzar a la Pedrera amb els instruments i recursos que permetran conèixer, des de qualsevol lloc del món, la singularitat de l’edifici i l’obra de Gaudí en el context de l’arquitectura internacional.

La Pedrera ofereix als seus visitants la possibilitat de recórrer l’edifici i els convida a aprofundir la filosofia i l’obra arquitectònica d’Antoni Gaudí, així com també seguir un ambiciós programa d’exposicions temporals a la planta noble de l’edifici. La Pedrera disposa d’un Servei Educatiu que organitza activitats pel públic general de l’edifici i ofereix als centres escolars un programa específic d’introducció al llenguatge arquitectònic fent especial èmfasi en les aportacions fetes per Gaudí.

La trajectòria professional d’Eulàlia Bosch destaca per les investigacions al voltant de la creació d’estratègies i recursos per ensenyar i interpretar continguts artístics. Eulàlia Bosch és professora de Filosofia, Directora de l’Institut de Recerca per l’Ensenyament de Filosofia ( 1984-1994), i fou cap del Sevei Educatiu del Museu d’Art Contemporani de Barcelona entre els anys 1995-1998. Les seves publicacions són entre d’altres, Para enseñar no basta con saber la asignatura (1989,1993), Encuentros del arte con la antropología, la psicología y la pedagogía (1992), Encuentros del arte con la antropología, la psicología y la pedagogía (1997), Curriculum, culture and Art Education (1998), Transgresión y mudanza en la educación (1998), El plaer de mirar (1998), Educación y cultura visual (2003), i Educació i vida quotidiana (2003), Ramon Espelt Casals és llicenciat en Ciències Exactes. Ha compaginat la feina com a profesor de Matemàtiques en diferents IES amb activitats relacionades amb el cine i els nous mitjans de comunicació, amb particular atenció a la seva relació amb l’educació. Ha publicat entre altres els llibres Conèixer el cinema (amb Jordi Balló i Joan Lorente), Mirada al món de Bigas Luna, Ficció criminal a Barcelona 1950-1963 i Jonás cumplió los 25. La educación formal en el cine de ficción 1975-2000. Ha estat comissari (amb Aurora Corominas) de l’exposició Fora de camp. Set itineraris per l’audiovisual català, presentada a Barcelona (1999) i Lleida (2000) Des de 2001 ha treballat amb Eulàlia Bosch en diferents projectes educatius per Internet: Poesia Visual, Cosmoclick i Ciutadania (per a Educàlia de Fundació la Caixa) i La Pedrera educació per a la Fundació Caixa Catalunya.