Saltar al contingut Saltar a la navegació

LA BONA MORT / VIDA AL FINAL DE LA VIDA. Curs

A càrrec d'Albert Potrony, Vanesa Aresté, Anna Soldevila, Anna Maria Agustí i Roser Sanjuan

En el marc de l'ajut Art for Change 2019, Obra Social de la Caixa.

Prenent com a punt de partida el context de vulnerabilitat que ha fet visible la pandèmia, aquest curs vol explorar la possibilitat de crear xarxa per sensibilitzar la ciutadania al voltant de les cures pal·liatives i la dignificació de la mort.

Els participants d'aquest curs esdevindran part d'un equip de treball multidisciplinari, format per Albert Potrony, artista, Roser Sanjuan (gestora cultural i especialista en art participatiu i social), Anna Soldevila professora d'educació social de la Udl, Dra. Anna Maria Agustí, especialista en grups d'acompanyament al dol i Vanesa Aresté psicòloga especialitzada en processos de final de vida, per desenvolupar un projecte de pràctiques artístiques col·laboratives amb pacients, familiars i personal sanitari del Hospital Nadal Meroles de Lleida.

No cal tenir cap coneixement artístic previ per participar-hi, només curiositat i ganes de treballar en equip.

L'equip desenvoluparà tasques de recerca, tant bibliogràfica i documental, com d'exploració activa, personal i de grup de diversos temes relacionats amb el curs com: cuidar i ser cuidat, l'acompanyament i la dignitat en els processos de final de vida, la por a l'últim tram de la vida i a la mort, explorant el comiat, protocols i pràctiques de diverses cultures d'arreu del món, espiritualitat i rituals de celebració d'una vida/mort i el llegat que ens queda d'un ésser estimat després de morir.

El grup explorarà i desenvoluparà conjuntament tècniques i eines creatives per abordar aquests temes amb la ciutadania; també definirà àrees de concentració i prepararà estratègies i activitats per treballar amb pacients, familiars i/o professionals del món de les cures pal·liatives. L'equip posarà aquestes eines i estratègies en pràctica en el marc d'aquest projecte.

Inscripció fins 15 octubre

17, 24 i 31 d'octubre

10 places

Gratuït

Fitxers