Saltar al contingut Saltar a la navegació

Art Mòbil

L’aplicació per a iPhone del Centre d’Art la Panera disposa de l’apartat «Art Mòbil», que inclou una peça exclusiva creada per a aquest suport.

Es tracta, doncs, de peces pensades expressament per utilitzar un iPhone com a suport, una nova proposta del Centre d’Art la Panera amb la qual es convida diferents artistes a elaborar una obra per a aquest suport tecnològic.

L’objectiu és oferir un art mòbil per al mòbil, obres que l’espectador es pugui endur vagi on vagi. A la vegada, es pretén que l’espectador tingui l’oportunitat de descobrir noves creacions artístiques d’una manera diferent a l’habitual.

En aquesta mostra es podran veure aquestes peces a través de diferents gravacions en vídeo.

Ignacio Uriarte, Eternal labyrinth, 2011
Ignacio Uriarte ens convida a interactuar amb la seva peça de manera que ens podem perdre en un laberint sense fi, recorrent-lo d’un extrem a l’altre.
Una línia negra infinita traça un recorregut laberíntic sobre la pantalla d’un iPhone. El traçat regular i la densitat uniforme són resultat de les estrictes regles a partir de les quals la línia va ser dibuixada amb Microsoft Excel.

Juan López, Glassgate, 2012
Segueix la idea de l’exposició presentada a la Panera, «A la Derriba», en què s’obrien els murs del centre i podíem veure què hi havia a l’exterior. En aquest cas, podem «trencar» la pantalla de l’iPhone i veure què s’amaga darrere.

Marina Núñez, Worlds inside, 2012
Les imatges del món que l’usuari triï d’entre les seves fotografies es descompondran en les seves partícules integrants o es construiran a partir d’elles. En aquesta aplicació veiem com cada fragment del món —un retrat, un paisatge, un objecte…— constitueix un micromón, una amalgama —de sobte inestable— de partícules microscòpiques que rememoren àtoms, molècules, cèl·lules, microorganismes…


Aquesta exposició estarà introduïda per un vinil de Marta Cerdà.

Fitxers